Egy dolgozó a megállapodott bér egy részét cafetériában kapja. Az új cafetéria szabályzat kimondja, hogy a táppénzes napok idejére nem jár cafetéria, így időarányosan kevesebbet utal a cég. Érintheti ez a bérként kapott cafetériát, illetve az évi 100 ezer forintos juttatást is, azon kívül, hogy a munkavállaló bére kevesebb lesz. A cafeteriás lakástörlesztésből is levonhat-e a munkáltató?

A bér és a cafetereria alapvetően eltérő szabályozás alá tartozó fogalmak, írja válaszában Fata László cafeteria szakértő a HRportál.hu-n. A munkabér a munkaszerződésben rögzített és jellemzően közös megegyezéssel módosítható. Az erre vonatkozó jogosultsági feltételeket a rögzített törvényi környezet szabályozza.

A cafeteria juttatás a munkáltató által adható juttatás. Ennek jogosultsági szabályait a munkáltató határozhatja meg, de az egyenlő bánásmódot nem sértheti meg.

Amennyiben a munkáltató például béren kívüli juttatásokat a munkavégzés ellenértékeként adja, úgy nem is alkalmazhatja a kedvező adózás feltételeit.

A munkavégzés ellenértékeként adott béren kívüli cafeteria juttatás során a munkáltató nem alkalmazhatja a kedvező adózás feltételeitForrás: Getty Images/iStockphoto/Milan Ilic/Milan Ilic

A szakértő válasza alapján tehát ilyen esetben a munkavállalónak mindenképpen érdemes lenne átvizsgáltatnia a cafeteria szabályzatot egy független cafeteria szakértővel, mert lehetséges, hogy a munkáltató nem szabályosan állapította meg az egyes juttatásokat, figyelembe véve a táppénz alatti napokra eső juttatásokat is.