A Tesconál is megerősítették, hogy lesznek elbocsátások

tesco, sztrájk, dolgozók
Győr, 2017. szeptember 8. A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Tesco 206 magyarországi áruházából 24-ben csökkentik a kereskedelmi területen dolgozó vezetők számát. Változás lesz a pékségeknél és megszűnnek egyes éjszakai működéséért felelős vezetői posztok is.
Vágólapra másolva!

Mint arról csütörtöki lapértesülésekre hivatkozva az Origo is beszámolt, napokon belül csoportos létszámleépítések várhatóak a cégnél. A sajtóhíreket pénteken a Tesco-Global Áruházak Zrt. is megerősítette.

A Tesco közölte: az áruházak folyamatosan állnak át

félkész termékek sütésére

a helyben, belső pékségben gyártott termékek helyett, egyes frissáru pultokat pedig a jövőben külső partner fog üzemeltetni.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ezen felül egységes lesz az éjszakai vezetői struktúra, vagyis ahol nappal zajlik az árufeltöltés,

megszűnnek egyes éjszakai munkakörök.

A közleményben Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs igazgatója kifejtette: az áruházakban tervezett átalakítások a vásárlók hatékonyabb kiszolgálását és a boltok működésének egyszerűsítését szolgálják.

Mindezekről folyamatosan tájékoztatják a dolgozókat, példaként említette, hogy több száz kollégának

ajánlották fel az újonnan bevezetett vevőszolgálati specialista munkakört,

a megkérdezettek nagy része elfogadta az új pozíciót. A Tesco célja továbbra is az, hogy a bejelentett változások következtében minél kevesebb kollégának kelljen elhagynia a vállalatot - közölte.