Az Apple dolgozói már átköltözhetnek új irodájukba

2018.02.05. 17:22

A kaliforniai Cupertino városa egy évvel az Apple Park első fázisának elkészülte után megadta a technológiai óriás számára az átmeneti tartózkodási engedélyt. Ugyan még csak a dolgozók láthatják az Apple Park elnevezésű, űrhajóhoz hasonlítható épület belsejét, a közösségi médián keresztül a nagyközönség is megcsodálhatja.

Albert Salvador, Cupertino építészeti tisztviselője által összeállított dokumentum szerint a cég december 30-án ideiglenes használatbavételi engedélyt kapott a hatalmas, körkörös szerkezet tizenkét részlegéből ötre. Az Apple már júliusban kapott egy engedélyt, de az csak egy korlátozott területre szólt, ahol egy átrium és egy étterem található.

Apple ParkForrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

Az engedély lehetővé teszi, hogy az Apple dolgozók megkezdjék a beköltözést. Valamint a cég márciusig bezárólag megkaphatja a végleges használatbavételi engedélyt is.

Tavaly februárban tette közzé a cég, hogy az új irodaház neve Apple Park lesz, és akkor még úgy vélték, 2017 áprilisáig nyitva áll majd a munkavállalói számára.

Az Apple számára komoly logisztikai kihívás a mintegy 12 ezer alkalmazott átköltöztetése, ami biztosan nem megy majd símán, de a cég igyekszik minimalizálni a zűrzavart. Jövő hónapban az éves rendezvényt, amelyen a részvényesek is jelen lesznek, már az új Apple Parkban tartják.

Apple ParkForrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

Az Apple Park csupán másfél kilométerre van a cég korábbi központjától, ahol 1977 óta működött. A 260 ezer négyzetméteres űrhajóra emlékeztető épület 71 hektáros területen fekszik, aminek a nyolc százalékát növényzet borítja, a főépület udvarán ráadásul egy mesterséges tó is található.

Az épület becsült összköltsége 5 milliárd dollár, és teljes egészében megújuló energiaforrásokból nyeri az áramellátását.

Eközben a technológiai óriás igyekszik új alkalmazottakat találni, valamint bejelentette, hogy egy új Apple irodaházat is építene valahol az Egyesült Államokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK