Vágólapra másolva!
Az eBay a legnagyobb online piactér az interneten, akik exportban gondolkodnak, azoknak mindenképpen érdemes itt kezdeni. A tippek mindazonáltal bármilyen más webáruházra is átfordíthatóak.
Vágólapra másolva!

Az eBay tippjei azok számára, akik online vállalkozásba kezdenének:

1. Indulj!

Az eBayen az üzleti fiók létrehozása gyors, ingyenes és nincs előzetes előfizetési díj.

2. Regisztráld az első termékedet!

A jegyzés gyors és egyszerű a számítógépről vagy a mobileszközről, új vagy felújított termékeket is eladhatsz ugyanazon a helyen.

3. Adj el többet!

Több száz eladást is generálhatsz egyszerre, árverésen vagy fix áron.

Az eBay egyik nagy előnye a vevők globális elérése Fotó: Symantec

4. Légy globális!

Az eBay segítségével világszerte elérhetsz vásárlókat – csak győződj meg róla, hogy lehetővé tetted a globális szállítási lehetőségeket.

5. Érd el a különböző piacokat!

Az ebaymag.com új eszköz segítségével az eladók nem csak az ebay.com webhelyen, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztráliában, Kanadában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is a regionális verziókra tehetik fel termékeiket, automatikusan meghatározva az árat a helyi pénznemben és leírással az adott ország nyelvén.

6. Segítségre van szükséged?

Az eBay több eszközzel segít az online vállalkozás kezelésében, mint a Seller Hub, mellyel megtekinthető, hogy mely termék eladása a legsikeresebb. További információ a Seller Centre-ben is elérhető.

Érdekesség, hogy az eBay-t egy munkaszüneti nap után hozták létre. Az alapító, Pierre Omidiyar a piactér első kódját, amely később eBay néven vélt ismertté, 1995-ben egy, a munkaszüneti hosszú hétvégén írta. Az eBay mára piacvezető globális kereskedelmi térré nőtte ki magát, amelynek részei a Marketplace, a Stubhub és a Classifieds felületek is. Együttesen több millió vevőt és eladót kötnek össze világszerte. 2016-ban az eBay bruttó áru volumene elérte a 84 milliárd dollárt.