Ez a két férfi Európa legészakibb pontján készíti csokoládéját

Gasztroajándékok
Házi csokoládé mindenféle jóval ízesítve
Vágólapra másolva!
Ez a csokoládégyár Anglia legészaknyugatibb pontján található, Balnakeil falujában, amit Paul Maden és James Findlay alapított. A turisták által ritkán és rövid ideig látogatott terület miatt, a cégvezérek az internetes eladásra koncentrálnak, nagy sikerrel.
Vágólapra másolva!

A Cocoa Mountain vásárlóinak negyven százaléka nem az Egyesült Királyságban él. Sok látogató csak azért utazik a szigetország e távoli csücskébe, mert a híres csokoládét akarja megkóstolni, amit a két férfi készít. Sok vásárló érkezik Olaszországból, Németországból vagy az Egyesült Államokból, viszont a Facebook segítsége nélkül nem tudnánk velük tartani a kapcsolatot – mondja Maden.

Illusztráció Forrás: metro.co.uk

Maden és Findlay mindketten a 40-es éveikben járnak, ám egyiküknek sem a csokoládé készítés volt az életcélja. Glasgow-ban informatikusként dolgoztak, azonban a csokoládé iránti szenvedélyük, ami eleinte csak hobbi volt, 2006-ban komolyra fordult. „Mi a világ egyik leggyönyörűbb szegletében akartunk élni, azonban itt kevés a munkalehetőség, ezért azt magunknak kellett megteremtenünk – tette hozzá Maden.

Cocoa Mountain üzletük két és fél órányira van Inverness város repülőterétől, az út utolsó harmadában már csak egyetlen út vezet át a tájon, ami olyan különös, mintha egy másik bolygón járna az ember.

– jellemezte Maden.

A csokoládékészítéshez leginkább helyi, kissé szokatlan alapanyagokat használnak, és a csokoládéba nem tesznek semmiféle ízfokozót vagy mesterséges adalékanyagot. Az egyik első, különleges ízesítésű termékük a skót málnás finomság volt.

A cég számára a legnagyobb kihívást a nyitvatartási idő jelentette, mert az északi területen korán sötétedik, és ezért rövidebb ideig tartanak nyitva.

De a hely közel sem olyan kihalt, mint azt a tájból hinni lehet, emberek kilométereket utaznak, csak azért, hogy meglátogassák a csokoládégyárat – fejtette ki Maden a The Guardiannek.

Ezért is olyan fontos a cég internetes jelenléte, hiszen míg nyáron százak látogatják a Cocoa Mountain-t, addig télen csupán négy vagy öt ember. Az online rendelésekkel viszont egész évben nyitva van az üzletük, és mára már húsz alkalmazott segíti a cég működését, mivel nemrég megnyitották második boltjukat az északi parti Dornochban.