115 ezer euró támogatás vár magyar zöld startupokra

The best V4 startup
Vágólapra másolva!
Az Y-generáció több mint 80 százaléka tartja fontosnak az üzleti szerepvállalást a fenntarthatóságban. A Climate-KIC inkubációs programja ezúttal olyan magyar vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást. A 115 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, vissza nem térítendő támogatást kap. A programra február 28-ig lehet jelentkezni.
Vágólapra másolva!

Világszerte az Y generáció 81 százaléka gondolja úgy, hogy az üzleti vállalkozásoknak fontos szerepet kell játszani a fenntartható fejlesztési célok elérésében. Folyamatosan növekszik azon nagyvállalatok száma, amelyek a hagyományos termékekkel szemben egyre több olyan terméket gyártanak, amelyek kevésbé károsak a környezetre, és egyre többen építik be marketingstartégiájukba is a környezetvédelmet.

Ezért is törekszik arra egyre több vállalat, hogy a jövő azon startupjaiba invesztáljon, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást.

A jövő innovátorait keresi akcelerátor programjába a Climate-KIC, amely 2010 óta működteti Európa legnagyobb és legsikeresebb greentech inkubációs programját, több mint 12 helyszínen a kontinensen.

Az elmúlt években a programba bekerült startupok összesen 450 millió eurónyi külső forrást szereztek.

A programba eddig bekerült startupok összesen 450 millió eurónyi külső forrást szereztek Fotó: Polyak Attila - Origo

A Climate-KIC ezúttal olyan magyar startup-ötleteket vár, amelyek célja, hogy technológiai és üzleti megoldásokat találjanak a klímaváltozás kihívásaira.

A programban kiválasztott csapatok összesen 115 ezer euró támogatást kapnak, a legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, a további kiválasztott csapatok kisebb összegű, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A program keretében kiválasztott startupok az anyagi finanszírozás mellett szakmai és üzleti támogatással is fejleszthetik vállalatukat. A háromlépcsős inkubációs program segít kialakítani az üzleti modellt, megismerni a piac működését és felkészít a befektetők megkeresésére is.

A program bármilyen fázisban lévő startupok jelentkezését várja.

A Climate-KIC akcelerátor programjába eddig Európában több mint ezer, Magyarországon pedig több mint 100 inkubált startup vett részt. A program keretében hazánkban 500 ezer euró támogatást osztottak szét és több mint 620 órát fordítottak a résztvevő startupok mentorálására.

A startupok 2018 február 28-ig jelentkezhetnek az Akcelerátor Programra az alábbi linken.