A tehenekhez is megérkezett az arcfelismerő program

2018.02.12. 14:47

Az arcfelismerés és a mesterséges intelligencia fejlődése nem áll meg az emberi arcok azonosításánál és a várható viselkedés előrejelzésénél. A Cargill egy dublini, gépi érzékeléssel foglalkozó céggel, a Cainthussal fogott össze, hogy az arcfelismerő technológiát világszerte meghonosítsák a tejtermelő gazdaságokban is.

A Cainthus prediktív (jósló) képalkotást használ arra, hogy az állatok egészségét és jólétét nyomon kövesse - írja a Magyarmezőgazdaság.hu.

A szoftver az egyes állatokat az arcfelismerés elve és az irhájuk mintázata alapján tudja azonosítani. Adatokat gyűjt az egyes állatok táplálék és vízfelvételéről, képes jelezni az ivarzást, illetve követi a viselkedésben bekövetkezett változásokat is (ami akár betegségre utaló jel is lehet).

Az állatokat az arcukról és az irhájuk mintázata alapján együtt azonosítja a szoftverForrás: Freestockphotos.biz

Ezután a rendszer analitikus elemzést végezve segíti a gazdaságon belül meghozott döntéseket, amelyek a Cargill szerint befolyásolhatják a tejtermelést és az állatok egészségét.

Az állatok analízissel kiegészített képei a viselkedéssel és az esetleges egészségügyi riasztásokkal együtt közvetlenül a gazdához jutnak el.