Tíz szállodai trükk, amitől jobb és olcsóbb lesz a nyaralás

szállodai szobabelső
Vágólapra másolva!
A TripsInsider összeállított egy listát, amelynek révén nemcsak élvezetesebbé tehetjük pihenésünket, hanem olcsóbbá is.
Vágólapra másolva!

Távolság

Nem ritka, hogy a szállodák enyhén eltúlozzák, mennyire közel is vannak a városban található látnivalókhoz, ezért érdemes előre megnézni a távolságokat a Google térkép segítségével. Különösen akkor, ha utazásunk alatt fontos a repülőtér közelsége, vagy éppen egy adott szolgáltatás és a szálloda közötti távolság.

Szállodai csomagajánlatok

Ahhoz, hogy új vendégeket csalogasson,

számos szálloda kínál tematikus csomagajánlatokat, amelyek bár izgalmasnak tűnnek, de nem feltétlenül érik meg az árukat.

Némelyik csomag tartalmazhat olyat, amire az utazónak nincs is szüksége, és ezzel a specialitással az ár magasabb lesz, mint a normál csomag.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Óvatosan a minibárral

A minibár díja gyakran képezi vita tárgyát, mivel az ott tárolt italok több kézen futnak keresztül, és nem elektronikusan, hanem egyenként számolják meg őket. Ezért érdemes figyelmesen átnézni a szállodai számlát, és ha hiba van a minibár számainál, akkor ezt érdemes azonnal jelezni a recepción.

Kérések teljesítése

A szállodai foglaláskor sok mindent fel lehet tüntetni, például az ágyak számát vagy méretét, de az utazók közül kevesen tudják, hogy a megadott preferenciákat a szálloda nem mindig tudja garantálni. Általában eleget tesznek a kéréseknek, de nem minden esetben.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Különleges alkalmak

Kevesen tudják, hogy ha egy különleges esemény – például születésnap, vagy házassági évforduló – miatt foglal valaki szállást, és ezt megemlíti a szállodai személyzetnek, akkor akár olyan kellemes meglepetés is fogadhatja a szobában, mint egy üveg pezsgő.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik