Az Auchan immár 16 magyarországi áruházában működteti programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével, amelynek célja, hogy a megmaradó friss pékárut és zöldség-gyümölcsöt többek között időseknek, nehéz sorsú családoknak, rászoruló gyerekeknek juttassa el a vállalat - áll az áruházlánc közleményében.

Az Élelmiszerbankkal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt évben mintegy 56 ezer rászoruló részesülhetett a közel 520 tonna élelmiszeradományból. Az élelmiszerpazarlás elleni program fontos lépéseként a hasznosított termékek köre zöldséggel és gyümölccsel bővült.

A zöldség-gyümölcs árufelesleget is az időseknek és a nagycsaládosoknak juttatja el az áruházláncForrás: MTI/Máthé Zoltán

Fenntarthatóság és együttműködés

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés. A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru, illetve mára a zöldség és a gyümölcs is, az Egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják.

Az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot, amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

Nem csak a rászorulóknak könnyebb így, hanem csökkenthető az élelmiszerpazarlás mértéke isForrás: MTI/Kollányi Péter

A korábbi évekhez képest tavaly több mint tripla annyi, összesen mintegy 520 tonna mentett élelmiszert juttattunk el rászorulók részére"A program következő lépéseként az adománycélra elkülönített termékek körét zöldséggel és gyümölccsel bővítettük. Célunk, hogy idén mind a 19 hipermarketünk aktívan részt vegyen az Élelmiszerbank közreműködésével megvalósuló programunkban. A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszerválasztékot tovább kívánjuk bővíteni – ismertette a program eredményeit és idei céljait Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés koordinátora.

A pékáruk mellett a zöldséget és a gyümölcsöt is azok kapják, akiknek nagy szüksége van arraForrás: Auchan

Az Élelmiszerbank kiemelt területként kezeli az áruházakban keletkező élelmiszerfeleslegeket". Ezeket a termékeket nagyon hamar, még a lejárati határidőn belül kell eljuttatni azokhoz, akiknek szüksége van rá. A termékek sokszor napi szinten tudják segíteni a rászorulókat, az értékes tápanyagokon túl a kiszámíthatóság biztonságát is nyújtva számukra – tette hozzá Újhelyi Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatója.