Hatmilliárdos beruházással hoz létre új K+F központot az Audi

Szijjártó Péter
Budapest, 2018. február 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke kezet fog a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján Budapesten a Gresham-palotában 2018. Február 19-én. Ötödrészben kormányzati támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ötödrészben kormányzati támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen.
Vágólapra másolva!

A járműipar a magyar gazdaság zászlóshajója, amelynek termelési értéke először tavaly haladta meg a nyolcezer milliárd forintot, ezzel az ipari kibocsátás 28,7 százalékát adva. A magyarországi járműipar exportja két százalékkal, belföldi árbevétele hét százalékkal nőtt, az export aránya pedig 91,8 százalék volt.

- mondta Szijjártó Péter. Az Audi ma közvetlenül 12 ezer 300, a beszállítókkal együtt 30 ezer embernek ad munkát, a világ legnagyobb autóipari motorgyárát üzemelteti, és az ország egyik legnagyobb árbevételű és exportorientált cége.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke a 25 éves Audi Hungaria sajtótájékoztatóján Budapesten a Gresham-palotában, 2018. február 19-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Tavaly - ötmillió négyzetméteren - 1 millió 965 ezer 156 erőforrást és 105 ezer 491 autót állítottak elő,

- mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezető elnöke

Ebben az évben kezdődik az elektromos erőforrások és a Q3-as modell sorozatgyártása Győrben.

Az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.