Nincs elég csirke, több száz KFC zárt be

A Current Look At Beijing KFC influence western night food fast rickshaw Chicken Fried Kentucky
BEIJING, CHINA - SEPTEMBER 22: A rickshaw is parked in front of a Kentucky Fried Chicken on September 22, 2005 in Beijing, China. (Photo by Joe McNally/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nehéz idők járnak a népszerű gyorsétterem - a KFC - rajongóira, hiszen a csirkehús hiány miatt több száz étterem zárhat be az Egyesült Királyságban. A gondok akkor kezdődtek amikor az étteremlánc szállítót váltott, a DHL pedig logisztikai problémákra hivatkozott, így csirke nélkül maradt a KFC-k egy része.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságban nagyjából 900 KFC étterem található, amelyeknek 80 százalékát franchise rendszerben üzemeltetik. A boltbezárások többsége azért történt, mert a cég új szállítója a DHL, logisztikai gondok miatt nem tudta időben leszállítani a megrendelt csirkehúst.

Egészen egy héttel ezelőttig a hús szállításáról a Bidvest gondoskodott, amely a cég saját elmondása szerint az Egyesült Királyság vezető szállítója, ha az éttermekről van szó. A KFC mégis váltott és emiatt jelenleg több száz boltban nincs hús, ami az étteremlánc ételeinek legfőbb összetevője.

illusztráció Forrás: Getty Images/ Joe McNally

A KFC twitteren reagált a kialakult helyzetre. Leírták, hogy "a csirke ugyan átért az úton, de nem az ő éttermükbe érkezett". Továbbá arról is szó esett, hogy a 900 étterem ellátása egy nagyon komplex feladat és minden bizonnyal a DHL hamarosan képes lesz megfelelően megoldani a feladatot, addig is néhány étterem bezárt, mások pedig kisebb menüsorral, vagy rövidített nyitva tartással üzemelnek majd.

A DHL elosztóhálózata a Quick Service Logistics (QSL) nevű programot használja és ezzel lehetett a legfőbb probléma, de biztosítottak mindenkit, hogy dolgoznak a hibák elhárításán és hamarosan helyreáll a rend.

illusztráció Forrás: Flickr Cc

A The Guardian információi szerint a 900 étteremből mindössze 254 nyitott ki, azok is csak korlátozott menüsorral.

A KFC rajongók Twitteren, sőt néhányan még Youtubeon is azzal fenyegették a csirkés étteremláncot, hogy ha nem nyitják ki hamarosan az üzleteket, akkor inkább a rivális McDonaldsban jutnak hozzá a junk food szükségletükhöz. Volt olyan felhasználó aki a TGI Fridayst próbálta ki, majd Twitteren közölte, hogy elégedett az ottani étellel és haladásnak könyvelte el a kalandját.