Ötmilliárd forintból bővítik a gyártókapacitást

hell energy, gyártás, szikszó
A beruházás 5 milliárd forintba kerül és 70 új munkahelyet teremt
Vágólapra másolva!
Zaljlik a legújabb fémdobozos töltősor telepítése a Hell Energy Magyarország szikszói üzemében - derül ki a társaság honlapján megjelent friss közleményből. A január 22-én elindult, összesen 5 milliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását a világ 48 országában jelen lévő hazai energiaital brand.
Vágólapra másolva!

Négy héten át, több mint 60 kamion szállítja a Borsod megyei Szikszóra, a Hell üzemcsarnokába az új, 120 000 can/óra teljesítményű töltősor elemeit. A vállalat ezzel a most megvalósuló bővítéssel – amelyet az exportpiacok biztonságos kiszolgálásának igénye ösztönzött – több mint duplájára növeli gyártókapacitását.

A világ legmodernebb töltősorát telepítik

Az érkező, óriás teljesítményű gépsor – a 250 milliliteres kiszerelés vonatkozásában – higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ legmodernebb, sebességét tekintve pedig Közép-Európa egyik leggyorsabb töltősora lesz.

A töltő- és zárógépet emelik le a szállítójárműről a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói üzeménél 2018. február 20-án. Forrás: MTI/Vajda János

A gépsor a meglévőkhöz hasonló részelemekből épül majd fel, a depalettázótól kezdve, a dobozellenőrzőn, mixeren, töltőn, töltés ellenőrzőn át, egészen a raklapos csomagoló berendezésig.

Az új gyártósor közvetlenül a mostani üzemcsarnok tőszomszédságban, egy 7200 négyzetméter alapterületű épületben kap helyet.

A telepítést megelőzően az új gépsorhoz is különböző kiszolgáló egységeket kell biztosítani. Az ezzel kapcsolatos munkálatok nagy része már be is fejeződött mostanra, így a kazánház és a vízkezelő teljesen elkészült, a szirupkonyhában pedig már állnak a tartályok.

Nyáron kezdi a termelést

A március végén befejeződő telepítés és összeszerelés után áprilisban kezdődhet a próbaüzem, mely a bevett szokás szerint először a vizespróbával indul majd. Az előzetes tervek szerint a gépsor teljes kapacitásra való felfuttatása május végére fejeződik be. Így az üdítőiparban fő szezonnak számító nyári dömpingre a Hell üzeme már teljes gőzzel gyártja majd a kiváló minőségű energiaitalokat és üdítőket.

A beruházás mintegy 70 új munkahelyet teremt a hátrányos helyzetű borsodi régióban.

A beruházás 5 milliárd forintba kerül és 70 új munkahelyet teremt Forrás: MTI/Vajda János

A beruházásra a cég exporttevékenységének robbanásszerű fejlődése miatt volt szükség.

Miután pár héttel ezelőtt a gépeket átvettük Németországban, a gyártó cég meg is kezdte a helyszínre való szállítást – ismertette a beruházás előzményeit Tarsoly Elemér, a vállalat projekt igazgatója.