A Continental technológiai vállalat ma bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon.

A Continental bejelentette, hogy új gyárat épít Debrecenben. Nem ez az egyetlen, a közelmúltban bejelentett beruházás, döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról.

A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása.

Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió euró értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

Az új elektronikai gyár látványterveForrás: Continental

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7 ezer négyzetméteres telephelyen, melyek Európai Uniós piacokra készülnek.

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja és a Powertrain divízió vezetője elmondta: Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt."

Megszólalt Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental harminc elektronikai gyárának vezetője is, aki szerint az új debreceni gyár amellett, hogy megerősíti a Continentaé jelenlétét Európában, nemzetközi szinten is diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárakat.

Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket – tette hozzá Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental harminc elektronikai gyárának vezetője.

IllusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy miért Debrecent választották. Szerinte Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás.

Magyarország Kormánya, és a város önkormányzata is támogatást nyújtott a beruházás során, így gyors tempóban tud haladni az építkezés, ami várhatóan 2019 közepére befejeződik.

A Continental új gyáregységének létesítése egy újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország az autóipari beruházásokat tekintve az egyik legvonzóbb ország Európában. A magyarok szakértelmére, termelékenységére és kreativitására alapozva, illetve a stratégiai földrajzi elhelyezkedésnek és kedvező gyártási költségeknek köszönhetően a Magyarországon jelenlévő autóipari gyártók folyamatosan bővítik tevékenységüket és fejlesztik termékeiket, ami hosszú távú elköteleződést jelent a részükről. A Continental új létesítménye tovább növeli Magyarország versenyképességét, és megerősíti regionális központi pozícióját az autóiparban – mondta el Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.