Digitális innováció és hagyományos kétkezi szakmunka egyben az EYA (European Youth Awards) és a MOME által szervezett hackathon, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a virtuális valóság és a szakmunkás vállalkozói szellem kombinációjából kívánja kihozni a legtöbb ötletet és hasznot a társadalom számára.

Az EYA „Social VR Hackathon" 2018 rendezvényének első ízben helyszíne a magyar főváros, február 22-24 között. Négy magyar vezető egyetem, a BME, a Corvinus Egyetem, az ELTE és a rendező MOME hallgatóinak csoportos prezentációi arra a kérdésre kívánnak érvényes válaszokat megfogalmazni, hogy miként fejleszthető a kétkezi szakmunka presztízse és eszköztára a mobil technológia és a digitália segítségével? Témájuk a magyar gazdaság, ipar és munkaerőpiac hiányszakmáinak népszerűsítése, a szektorban dolgozók munkájának segítése, megkönnyítése. A Social VR Hackathon alkalmával páratlan alkalma nyílik az egyetemistáknak kísérletezni VR technológiákkal (HTC vive, Oculus rift és Windows Mixed Reality VR eszközökkel).

Ez az első alkalom, hogy ennyire különböző szakterületek fognak össze egy ilyen tematika mentén.

Budapest Hackathon - első alkalommal fognak össze ennyire különböző szakterületek a megadott tematika menténForrás: AFP/Joe Raedle

Egyetemenként 10-10 hallgató dolgozik 48 órán át a javaslatokon és projektbemutatókon, az EYA (European Youth Award)  nemzetközi mentorai, szakértői támogatásával. A MOME, ELTE, BME és Corvinus Egyetem delegáltjainak a verseny során egy teljes digitális projektet kell - csapatokra osztva – létrehozniuk. Ezeket február 24-én, szombaton immáron a nyilvánosság, azaz a zsűri és a látogatók előtt prezentálják.

A magyarországi győztes csapat - a verseny díjain túl - elnyeri az esélyt, hogy a 2018-as nemzetközi döntő résztvevője lehessen Kínában.

A nyilvános záró prezentációk és az ünnepélyes díjátadás február 24-én, szombaton lesz 15 órától a MOME Z, Nagy Auditóriumában, ahová minden érdeklődőt várnak.