Újabb fontos állomásához érkezett a hazai programmatic piac: a hazai prémium piactér, a HOPPex egy eredményes 2017-es év lezárása után, új termékkel fordul rá az idei évre. A piactér partnerei számára hamarosan elérhetővé válik az Adverticummal közös fejlesztésük, az EasySSP.

A CEMP, a Central Digitális Média és a New Wave Media Group részvételével 2015-ben megalakult HOPPex a médiapartnerek felületeit értékesíti programozott módon. Az R-Time és a Zoom.hu tavalyi csatlakozásával már jelenleg 11 hazai tartalomszolgáltatót tömörítő prémium piactér az indulása óta elkötelezte magát a magyarországi programmatic piac építése mellett. Ennek jegyében készült el tavaly az EasySSP nevű exkluzív fejlesztés az Adverticummal karöltve.

A szolgáltatás használatával jelentősen egyszerűsödik a korábbi programozott értékesítési folyamat, hiszen a kiadók akár egy felületen is kezelhetik a „hagyományos módon értékesített" és programmatic kampányaikat. Emellett a rendszer igazi ereje abban rejlik, hogy közvetlen és valós idejű árversenyt tesz lehetővé e két különböző értékesítési csatornán futó kampányok és hirdetőik között, ezáltal maximalizálva a felületek kihasználtságát és azok elérhető árszintjeit.

„Az Adverticum és a HOPPex egyik közös vonása, hogy már a kezdetek óta fontosnak tartjuk az innovációt, és ez a jövőben sem lesz másként. Az EasySSP megjelenésével Magyarországon egy olyan eszköz kerül kizárólagosan a piactér tagjainak kezébe, amely alapvetően változtathatja meg a hirdetési felületeik programmatic monetizációját. Az adszerverünk, és a HOPPex által nyújtott programmatic platform (SSP – az amerikai Rubicon Project) kapcsolódása révén elérhető közvetlen árverseny egy hatalmas lépés a hirdetési inventoryk még hatékonyabb kihasználása felé. Ez nem kizárólag a médiatulajdonosok számára jár egyértelmű előnyökkel, hiszen a hirdetők részére is még több minőségi, prémium felület válik elérhetővé, illetve újabb, nagy formátumú hirdetési megoldások előtt is megnyitja a kaput." – összegezte az EasySSP lényegét Szutor Ferenc, az Adverticum vezérigazgató-helyettese.

„A HOPPex 2017-ben összesen 120 különböző hazai site-on kínált megvételre több mint 16,5 milliárd impressiont. Tavaly a piactér átlagos eCPM-szintje több mint 17%-al nőtt, az azt megelőző időszakhoz képest. Válaszul a tavalyi év kimagasló eredményeire, az idei évtől kezdve 22%-al ismét csökkentettük az általunk kért jutalék mennyiségét, ezzel is elősegítve a hazai piac további, folyamatos fejlődését, és nem titkoltan azt, hogy minél jobb bevételeket tudjanak elérni a tagjaink." – nyilatkozott Kassai Péter, a HOPPex ügyvezetője.

HOPPex
A CEMP, a Central Digitális Média és a New Wave Media Group részvételével 2015-ben megalakult HOPPex – prémium programmatic piactér az IAB Hungary tagja. Mára 11 médiapartner felületeit értékesíti programozott módon. Technológiai partnere az amerikai Rubicon Project.