E-autóra váltanak a világ legnagyobb csomagküldői

2018.02.26. 07:29

A UPS pénteken jelentette be, hogy kifejleszti saját elektronikus autóját, a már ismert teherautó gyártó Workhorse céggel közösen. Elsőnek ötven autót készítenek el, amivel szeretné kiváltani a csomagküldő óriáscég a fosszilis energiahordozóval működő autóit.

Az elektromos járművek 100 mérföldet (160 kilométer) lesznek képesek megtenni, és várhatóan még 2018-ban leszállítják őket. Úgy látjuk, az elektromos járművek nagy változást hozhatnak a szállítmányozásban – véli Carlton Rose, a UPS globális flottamenedzsment és gazdálkodási elnöke. 

IllusztrációForrás: AFP/Don Emmert

Az atlantai székhelyű vállalatnak 35 ezer benzines és dízel meghajtású járműve van. Az új elektromos autók ára megegyezne a korábbi járművekkel, de a fenntartási költsége sokkal olcsóbb lesz.

A UPS már korábban háromszáz elektromos autóval bővítette flottáját Európában és az Egyesült Államokban, valamint további 700 hibrid járművet is vett. Tavaly már rendelt elektromos autókat a Daimlertől, valamint a Teslától is.

IllusztrációForrás: AFP/Josh Edelson

Az Ohio állambeli Lovelandben működő Workhorse már teszteli a könnyű N-Gen modelljét, ami szénszálas kompozit kerettel rendelkezik. Az új eljárásnak köszönhetően egy autó súlya 2.500 kilogramm – mintegy 2 ezer kilogrammal könnyebb, mint más, hasonló járművek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK