E-autóra váltanak a világ legnagyobb csomagküldői

UPS press conference and behind the scenes tour Horizontal
UPS trucks depart the UPS Manhattan facilty for their deliveries of the day on May 9, 2017 in New York. UPS officials at the news conference discussed the decision by the World Expo 2020 Dubai to use UPS to handle the logistics operations for the event. / AFP PHOTO / Don Emmert
Vágólapra másolva!
A UPS pénteken jelentette be, hogy kifejleszti saját elektronikus autóját, a már ismert teherautó gyártó Workhorse céggel közösen. Elsőnek ötven autót készítenek el, amivel szeretné kiváltani a csomagküldő óriáscég a fosszilis energiahordozóval működő autóit.
Vágólapra másolva!

Az elektromos járművek 100 mérföldet (160 kilométer) lesznek képesek megtenni, és várhatóan még 2018-ban leszállítják őket. Úgy látjuk, az elektromos járművek nagy változást hozhatnak a szállítmányozásban – véli Carlton Rose, a UPS globális flottamenedzsment és gazdálkodási elnöke.

Illusztráció Forrás: AFP/Don Emmert

Az atlantai székhelyű vállalatnak 35 ezer benzines és dízel meghajtású járműve van. Az új elektromos autók ára megegyezne a korábbi járművekkel, de a fenntartási költsége sokkal olcsóbb lesz.

A UPS már korábban háromszáz elektromos autóval bővítette flottáját Európában és az Egyesült Államokban,

valamint további 700 hibrid járművet is vett. Tavaly már rendelt elektromos autókat a Daimlertől, valamint a Teslától is.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

Az Ohio állambeli Lovelandben működő Workhorse már teszteli a könnyű N-Gen modelljét, ami szénszálas kompozit kerettel rendelkezik. Az új eljárásnak köszönhetően egy autó súlya 2.500 kilogramm – mintegy 2 ezer kilogrammal könnyebb, mint más, hasonló járművek.