Fura kérdéssel szívatja a jelentkezőket a Burger King igazgatója

2018.03.01. 10:39

A legkülönbözőbb kérdésekkel és módszerekkel lehet találkozni az állásinterjúk alatt. Azonban a Burger King fiatal vezérigazgatója egy egyszerűnek hangzó, de ugyanakkor elég húzós kérdést tesz fel, amire igen könnyű rosszul válaszolni. A Business Insidernek elárulta a megoldást.

A világ legnagyobb vállalatainak többségét nagy tapasztalattal bíró ember irányítja. Azonban a Burger King egyike azoknak a cégeknek, ahol a vezérigazgató nagyon fiatal. Daniel Schwartz 32 évesen került a cég élére, jelenleg 36 éves.

Ahhoz, hogy Schwartz ilyen fiatalon ilyen magas pozícióba jusson, nyilvánvaló, hogy – a szerencse mellett – szüksége volt óriási tudásra és kemény munkára egyaránt - írja a Business Insider.

IllusztrációForrás: AFP/Justin Sullivan

Azonban az egyik készséget Schwartz előbbre tartja a másiknál, és erre rá is kérdez állásinterjúkon. Okos vagy? Vagy keményen dolgozol?

A jó válasz természetesen a kemény munka. Bár már-már közhelyességbe hajlóan elcsépelt gondolat, hogy ez mennyire fontos, Schwartz mégis meglepődik, hogy hány ember ad rossz választ.

Keményen dolgozó embereket akarsz. Ezek ellenére meglepő, hányan mondják, hogy nem kell keményen dolgoznom, mert okos vagyok. Az alázat fontos.

A Burger King vezetője azt is elárulta, hogy ezt a hozzáállást a szüleitől tanulta.