Az országos népszerűsítő kampány mellett maguk a szövetkezetek is felkeresik a vállalkozásokat.

A nyugdíjas szövetkezeteket népszerűsítő országjáró kampány a tizenharmadik állomásán Miskolcra érkezett, ahol egyébként az első nyugdíjas szövetkezetet regisztrálták 2017-ben - írja a Magyarhírlap.hu.

Az országjáró kampány során minden rendezvényen először a jogi hátteret ismertetik az előadók, majd a Vállalkozók Országos Szövetsége piaci oldalról is megközelíti a nyugdíjas szövetkezeteket. Ezt gyakorlati tudnivalók követik, végül pedig a hallgatóság kérdéseire válaszolnak.

A kereskedelemben van leginkább szükség a nyugdíjas munkavállalókraForrás: shutterstock.com

Miskolcon a már meglévő nyugdíjas szövetkezetek képviselői is jelentősebb számban képviseltették szövetkezeteiket, akikhez gyakorlati ismeretekért, tanácsadásért fordultak a jelenlévők.

A borsodi megyeszékhelyen több vállalkozó előre jelezte részvételi szándékát - nyilatkozta a Magyarhírlap.hu-nak Bak Klára, a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője.

A szakértő szerint országosan látható, hogy elkezdett működni a nyugdíjas szövetkezeti rendszer, és egyre több vállalkozó veszi fel a kapcsolatot a szövetkezetekkel. Az országjáró kampánynak is az a célja, hogy a munkáltatók és a szövetkezetek egymásra találjanak.

Az első ilyen rendezvényt január közepén tartották, a kampány összesen körülbelül két hónapig tart.