Íme a Szilícium-völgy legújabb őrülete

jégfürdő
England defender John Terry sits in an ice bath, to assist his recovery from recent injury, at the English team training camp. England will play Croatia in their next match at the Euro 2004 in Portugal. AFP PHOTO FA POOL / AFP PHOTO / POOL
Vágólapra másolva!
A Szilícium-völgy diktálta feszített tempót és a naponta több mint tízórás munkaidőt kívánja hatékonyabbá tenni az új eljárás, amit „pozitív stressznek" hívnak, vagyis a jeges fürdő, és ez annyira elterjedté vált már Kaliforniában, hogy a wellnessközpontok szerves része lett a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Zachary Rapp – aki három egészségügyi startup vezetője – akár napi 18 órát is dolgozik, és azt állítja, ez a radikális új eljárás segít abban, hogy még hatékonyabb legyen napközben.

A pozitív stressz során extrém hőmérsékletnek teszik ki magukat, emellett kemény edzés és szigorú diéta is ajánlott a siker érdekében.

– nyilatkozta Rapp a CNBC-nek.

Illusztráció Forrás: AFP/Pool

Az eljárás alapja a holland extrém sportoló, Wim Hoftól, vagyis a „jégembertől" származik, aki híres arról, hogy különleges légzéstechnikájának köszönhetően képes ellenállni az extrém hidegnek.

Hof tavaly előadások keretében mutatta be ötletét a Szilícium-völgyben, és azonnal népszerű lett.

Mára már terápiás lehetőségként ismerik el a jeges fürdőt, és rendkívül sokan veszik igénybe.

Joel Runyon rendelkezik a Cold Shower Therapy védjegy felett, és egy mobilalkalmazást is készített hozzá, hogy a felhasználók kihívások elé állíthassák magukat. Runyon szerint Hofnak köszönhető a technológiai elit életmódjának megváltoztatása.

Wim Hof Forrás: ANP/AFP/Vincent Jannink

A pozitív stressz másik kiemelt népszerűsítője Ryan Holiday, aki több könyvet is írt a témában. Ráadásul Joon Yun, a kaliforniai adományozó nemrég egymilliós jutalmat ajánlott fel annak, aki sikeresen feltöri az öregedés genetikai kódját. Yun csapata ugyanakkor olyan vizsgálatokat is folytat, hogy a stressz tűrése mennyiben képes helyreállítani a testünk belső egyensúlyi folyamatait.

Ugyanakkor a pozitív stressz nem való mindenkinek:

– fejtette ki Yun.