Mostantól összedolgozik az Utazzitthon.hu és az Invia.hu

2018.03.02. 16:01

A két szolgáltató az utazási piacon stratégiainak számító együttműködést kezd.

A magyarországi utazási piac két fontos szereplője, az Utazzitthon.hu és az Invia.hu lépett egymással partnerségre, melyről a Profitline.hu ír. Az előbbi elsősorban a belföldi utazásokra koncentrált az elmúlt időkben, míg utóbbi a külföldiekre, így a két cég együttműködése folytán az utazni szándékozók mostantól mindkét utazási cél esetében egy helyen kaphatnak meg minden ajánlatot, információt és egyetlen helyen vehetnek igénybe minden szolgáltatást.

Az együttműködéssel alapvetően nem új ügyfelekre számítanak, hanem a meglévő ügyfelek szélesebb körű kiszolgálásáraForrás: AFP/Ludovic Marin

A hazai utazási kedv egyre csak nő, hiszen a szépen produkáló 2016-os évnél még fényesebben sikerült a 2017-es, méghozzá 14 százalékos, azaz kétszámjegyű növekedéssel.

A belföldi utakra azonban elsősorban nem a nyaralás, hanem a hosszú hétvégék során vállalkoznak az emberek, így azok kétharmada még mindig csak néhány napos.

Mivel idén ismét rekordszámú hosszú hétvégénk lesz, a szektor várakozásai magasak, újabb 7 százalékos növekedéssel számolnak.

Mind az Utazzitthon.hu, mind az Invia.hu szemlélete, értékrendje hasonló, és a két cég által használt rendszerek, illetve adatbázisok fókuszában is az ügyfelek állnak. – mondta az esemény kapcsán Zakar Jozef, az Invia.hu ügyvezetője.

A két cég weboldalait összehangolták, beleértve a választékot és a kiegészítő szolgáltatásokat mind a belföldi, mind a külföldi utak esetében.