A hongkongi tinédzser, aki megreformálja a nyelvtanulást

Minor Mynas app
Vágólapra másolva!
A 13 éves Hillary Yip a vezérigazgatója annak hongkongi cégnek, amely elkészítette a biztonságos élő nyelvtanuló programot, kifejezetten gyerekek számára. Ráadásul az alapítónak nagyratörő tervei vannak a jövőre nézve.
Vágólapra másolva!

A gyerekek számára készülő telefonos alkalmazások általában két kategóriába sorolhatóak: vagy oktató jellegűek, vagy játékok.

Hillary Yip azonban megalkotta ennek a kettőnek az ötvözetét, a Minor Mynast,

amellyel a világ bármely tájáról kezdeményezhető élő videó vagy üzenetváltás, és ahol csak gyerekek beszélgetnek gyerekekkel, a megtanulni kívánt nyelven.

– nyilatkozta Yip a BBC-nek. A felnőttek világában léteznek sztereotípiák, megkülönböztetések, de a gyerekek világában mindenki csak gyerek – tette hozzá.

Minor Mynas applikáció Forrás: Origo

Ráadásul Yip abban bízik, hogy a gyermeki nyitottságnak köszönhetően a kulturális és negatív sztereotípiák hamarabb eltűnnek a világból.

Jelenleg 4 ezer felhasználója van a programnak több mint húsz országból.

Yip ötlete 2015-ben lett az AIA Emerging Entrepreneur díj nyertese, és ezzel meg is alapozta cége jövőjét.

Rengeteg ötletem van, de sosem volt időm őket valóra váltani, de édesanyám megtanított arra, hogy az álmaimat hogyan tudom megvalósítani – nyilatkozta Yip a Youngpost weboldalnak.

Yip hetente találkozik vállalkozókkal, vezetőkkel, ahol természetesen ő a legfiatalabb.

Állítása szerint azért is jó Hongkongban saját, kreatív vállalkozásba kezdeni, mert nagyon sok a hasonló elképzelésű ember, és könnyű kapcsolatokat kiépíteni.