23 milliárd forintot költ a Spar idén áruházakra és munkahelyekre

Spar, felújítás, Interspar
Vágólapra másolva!
Idén is sokat költ áruházaira a Spar, és ezáltal új munkahelyeket is teremt az országban. A most bejelentett, Tatán millárdos beruházással megépülő áruházat újabbak, valamint a meglévők egy részének felújítása követheti.
Vágólapra másolva!

Mintegy 5200 négyzetméteres új hipermarket építését jelentette be a Spar. A környezetkímélő technológiákkal megtervezett Interspar várhatóan 2019 nyarán nyílik meg Tatán. A 34. magyarországi Interspar 68 munkahelyet teremt majd. A cég azt is elárulta, hány áruházat érintő beruházást terveznek még idénre.

Rengeteget költ Tatán az áruházlánc

A taai hipermarket mintegy 5200 négyzetméteres lesz: az Interspar mellett 2600 négyzetméteren különböző üzletek, szolgáltatók kapnak helyet.

A beruházás összértéke csaknem 4,2 milliárd forint,

amelyet a Spar önerőből fedez.

Tatabánya már jelen van, most tatai beruházást jelentett be a Spar Forrás: all rights reserved/Molnarzsolt

Az épületben a tartószerkezet, a gerendák és a födémpanelek teljes egészében fából készülnek majd. A külső megjelenésében is esztétikus, környezetbarát anyaghasználat a tervek szerint környezetkímélő belső technológiákkal fog kiegészülni. Az egész létesítménybe ózonbarát hűtőrendszert és hűtőajtókat, hatékony energiafelhasználású LED-világítást terveznek. A komplexum ideális hőmérsékletéről pedig az – érdi hipermarkethez hasonlóan – a padlóba épített hőkezelőrendszer gondoskodik.

A fűtéséhez földgázt egyáltalán nem használnak majd,

a gazdaságos és jó komfortérzetet biztosító padlófűtéshez és hűtéshez a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják.

A vállalat a megváltozott fogyasztói elvárásoknak megfelelően bővíti széles, mintegy húszezer termékből álló árukínálatát. Így az új tatai hipermarketben kiemelt elhelyezést kapnak az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek, valamint a bio- és diabetikus termékek.

Az új tatai hipermarketben a gyorsabb bevásárlást önkiszolgáló kasszák fogják segíteni.

A tatai beruházást több is követi

Az Origo kérdésére a Spar-nál elmondták, a vállalatnál jelentős fejlesztéseket terveznek az idei évre a hazai áruházakban.

A tatai beruházást több is követi, így még idén számos új egység épülhet meg, miközben a meglévők megújulnak.

Terveik szerint, idén további áruházakat adnak át illetve újítanak fel Forrás: Spar/Molnár Zsolt

Az idei beruházási keret meghaladja a 23 milliárd forintot, melyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be. Ennek keretében

közel 20 áruház megújítása és több új áruház átadása

valósulhat meg - mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.