Besokallt a KFC, visszatérnek a régi partnerükhöz

2018.03.09. 11:27

Az elmúlt hetekben az tartotta lázban Nagy-Britannia gyorsétterem kedvelő közösségét, hogy vajon mikor oldódik meg a KFC húsellátási problémája. Ugyan egy hét után már majdnem minden üzlet kinyitott, de csak limitált volt a menüsor. A Kentucy Fried Chicken emiatt lépéskényszerbe került, és visszatért a régi szállítmányozó partneréhez.

Nagy Britanniában a KFC rajongók szomorú napra ébredtek február 19-én. Az éttermek kétharmada nem nyitott ki, mert az üzletekbe nem jutott elegendő mennyiségű hús.

Mint kiderült, a probléma forrása a DHL szállítmányozási vállalat, amely nem tudta kezelni a hűtést igénylő, friss csirkehús szállításának logisztikáját. A legnagyobb gond az volt, hogy a DHL-nek csak egy központja van az országban, ahonnan nem tudták megfelelően és egyenletesen teríteni a húst.

Háromból két KFC nem nyitott ki február 19-énForrás: AFP/Ben Stansall

Azonban a KFC bejelentette, hogy több céggel is leszerződik, így a DHL mellett visszatér a korábbi logisztikai partneréhez, a Bidvesthez is.

A Bidvest ételek szállítására specializálódott, öt nagy központja is van a szigeten, így gyakorlatilag rutinmunka a KFC éttermek ellátása - írja a The Guardian.

A Bidvest és a KFC útjai azért váltak el februárban, mert egy 2017-es tenderen a DHL nyújtotta be az olcsóbb ajánlatot. Mivel minden cég törekszik a költségek lefaragására, így a Bidvest elvesztette megbízását.

Most a Bidvest a 900 étteremből 350-ért fog felelni az ország északi részében.

Még mindig van néhány étterem, ami nem nyitott kiForrás: AFP/Ben Stansall

A KFC közlése szerint még mindig van olyan étterem, amely nem nyitott ki, jelenleg 97 százalékkal üzemel a lánc.

A Bidvest visszafogadása után várhatóan megoldódnak a KFC csirkehús ellátással kapcsolatos problémái, ugyanis ezzel a lépéssel jelentős terhet vesznek le a DHL egyetlen disztribúciós központjáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK