Musk lehet az egyik első ember a Marson

Elon Musk Tesla Hétköznapi emberek voltak, most az egész világ a lábaik előtt hever család
Vágólapra másolva!
A vasárnapi Austinban tartott fesztiválon beszélt Elon Musk a Mars kolonizációjának megkezdéséről, és kifejtette, hogy a lehetőség nem csupán a tehetőseknek számára lenne elérhető.
Vágólapra másolva!

A SpaceX BFR rakétarendszere várhatóan képes lesz a bolygóközi utazásra, az út maga pedig 5 vagy 6 millió dolláros költséget jelenthet – ez kevesebb, mint a Falcon 1 rakéta kezdeti költsége.

– nyilatkozta a SpaceX alapítója és vezetője.

Elon Musk Forrás: AFP/Heiko Junge

Majd hozzátette, hogy reméli, 2019 első felében már megkezdhetik a rövid utazásokat a Marshoz.

Hosszútávú célja az, hogy egymillió embert juttasson el a bolygóra, és létrehozzon egy működő közösséget,

mint egy B-terv az emberiség számára, ha egy nukleáris háború miatt élhetetlenné válna a Föld.

Musk többször használható űrhajókat akar építeni a kolonizációhoz, bár sem ő, sem a SpaceX nem közölt részleteket, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a Mars felszínén miképpen lehetne hónapokig, vagy évekig megélni.

Elképzelés a marsi kolóniáról Forrás: AFP/EyePress/Mars One

Musknak arról is van elképzelése, hogy miképpen lenne érdemes vezetni a marsi kolóniát. Úgy véli, egy, az Egyesült Államokéhoz hasonló demokráciát kellene létrehozni, és közvetlen szavazással kellene döntéseket hozni. És viccesen rögtön hozzátette, hogy az ő új titulusa a „császár" lenne.

Valamint arra kéri a jövőbeni gyarmatosítókat, hogy törvényeik rövidek, tömörek és közérthetőek legyenek. „Ha a törvények szószáma meghaladja a Gyűrűk ura trilógiakötet szavainak számát, akkor már baj van" – tette hozzá.

A Mars kulturális sokszínűségéhez pedig kiváló marsi bárokkal járulna hozzá - jegyezte meg nevetve.