Kíváncsisággal az állandó fejlődésért

Orit Gadiesh
Orit Gadiesh, Chairwoman of Bain & Company, speaks at a press conference for the 23rd International Business Leaders Advisory Council for the Mayor of Shanghai (IBLAC Shanghai 2011) in Shanghai, China, 30 October 2011. Shanghais gross domestic product (GDP) expanded 8.3 percent during the first three quarters of 2011, a slowdown as the city focused on quality rather than quantity of economic growth, Mayor Han Zheng said on Sunday (30 October 2011). The citys growth was 8.4 percent in the second quarter, and 8.5 percent in the first three months. A separate third-quarter figure was not given. The citys economy expanded 9.9 percent in 2010. We are keen to improve economic structure and build an economy with higher efficiency, Han told a press conference of the 23rd International Business Leaders Advisory Council for the Mayor of Shanghai meeting in the World Expo Center.
Vágólapra másolva!
A Bain & Co globális menedzsment tanácsadó cég elnöke, Orit Gadiesh szerint a legjobb módja, hogy állandóan foglalkoztassanak bennünket, ha kíváncsiak vagyunk.
Vágólapra másolva!

A munkahely biztonságát ma már egyre nehezebb garantálni,

a technológiai fejlődésével ez azt is eredményezheti, hogy a mai munkánkat holnap már egy robot végzi, egy évtized múlva pedig már lehet, hogy nem is létezik.

A változásokhoz azonban nem könnyű alkalmazkodni, vagy megoldást találni.

Orit Gadiesh Forrás: AFP/Imaginechina/Shanghai Daily

Természetesen mind a vállalkozásoknak, mind a kormányoknak szerepet kell vállalniuk, ugyanakkor az embereknek is törekedniük kell új készségek elsajátítására.

A Bain & Co globális menedzsment tanácsadó cég elnöke, Orit Gadiesh szerint meg kell tanulnunk kíváncsinak lenni.

– nyilatkozta az elnök a CNBC-nek.

Az új készségeknek és a tudásnak meg kell haladnia a jelenlegi munkakört - Gadiesh szerint.

Őt szintén a kíváncsiság segítette munkájában, valamint abban, hogy hatékony vezető legyen. Az izraeli származású Gadiesh a Harvardon szerezte meg mesterdiplomáját, miután az országba költözött.

Hozzátette, hogy a kíváncsiság egyesekben erősebb, mint másokban, de mindenkinek törekednie kell az elsajátítására.

A Bain & Co mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat, és vezető vállalatoknak nyújt tanácsadást az üzleti életben.