A Bain & Co globális menedzsment tanácsadó cég elnöke, Orit Gadiesh szerint a legjobb módja, hogy állandóan foglalkoztassanak bennünket, ha kíváncsiak vagyunk.

A munkahely biztonságát ma már egyre nehezebb garantálni, a technológiai fejlődésével ez azt is eredményezheti, hogy a mai munkánkat holnap már egy robot végzi, egy évtized múlva pedig már lehet, hogy nem is létezik. A változásokhoz azonban nem könnyű alkalmazkodni, vagy megoldást találni.

Orit GadieshForrás: AFP/Imaginechina/Shanghai Daily

Természetesen mind a vállalkozásoknak, mind a kormányoknak szerepet kell vállalniuk, ugyanakkor az embereknek is törekedniük kell új készségek elsajátítására.

A Bain & Co globális menedzsment tanácsadó cég elnöke, Orit Gadiesh szerint meg kell tanulnunk kíváncsinak lenni. Ha kíváncsi vagy, lehetőséged van megkérdőjelezni dolgokat, többet megtudni róluk" – nyilatkozta az elnök a CNBC-nek.

Az új készségeknek és a tudásnak meg kell haladnia a jelenlegi munkakört - Gadiesh szerint. Őt szintén a kíváncsiság segítette munkájában, valamint abban, hogy hatékony vezető legyen. Az izraeli származású Gadiesh a Harvardon szerezte meg mesterdiplomáját, miután az országba költözött. 

Hozzátette, hogy a kíváncsiság egyesekben erősebb, mint másokban, de mindenkinek törekednie kell az elsajátítására.

A Bain & Co mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat, és vezető vállalatoknak nyújt tanácsadást az üzleti életben.