Ő a legfiatalabb nyugdíjas Kanadában

Millennial revolution screenshot
Vágólapra másolva!
Kristy Shen 2014-ben, 31 évesen vonult vissza, és valószínűleg ő a legfiatalabb nyugdíjas országában. A Millennial Revolution alapítója nemrég adott interjút Farnoosh Torabi „So Money" című műsorában, ahol mesélt megtakarításáról, és hogy miképpen látja az elkövetkezendő ötven évet.
Vágólapra másolva!

Shen szerint a nyugdíjba vonulás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tengerparton kell pihenni. Egyszerűen azt jelenti, hogy

– fejtette ki Torabi műsorában.

Millennial Revolution Forrás: www.millennial-revolution.com/sreenshot

Shen úgy vélte, a nyugdíjas évek közel sem olyan drágák, mint azt eredetileg gondolják.

„Az emberek nem veszik észre, hogy mennyi pénzt fizetnek ki azért, hogy dolgozhassanak. Mennyit költ az ingázásra, a mindennapi munkára? Mennyi pénzt kell a tisztítóban otthagyni? Akiknek gyerekeik vannak, mennyi pénz megy el az óvodára vagy gyermekgondozásra? Ezek azok a kiadások, amik fel sem tűnnek az embereknek" – tette hozzá Shen.

Bár a költségek csökkennek, de akkor is fontos, hogy figyelemmel kísérni a kiadásokat. Shen szerint fontos a rugalmasság, főleg az osztalékbevételek, megtakarítások és befektetések ügyében.

Tisztában kell lenni azzal, hogy mi kell a megélhetéshez, és a kényelmes élethez, és mi az, ami nem.

Ez nem a lemondásról szól, hanem a prioritásról, például már nem kell egy drága városban élni, hogy munkába mehessen, ha visszavonul – magyarázta Shen.

Kristy Shen és férje, Bryce Leung jelenleg utazgatnak a világban, és saját cégük, a Millenial Revolution segítségével másoknak is felkínálják a lehetőséget a korai nyugdíjazásra. A pár által megfogalmazott „4 százalékos szabály" segítette őket ebben.

Ha olyan portfóliót alakítunk ki, amelyik elég nagy ahhoz, hogy évente 4 százalékos biztonságos bevételt hozzon, akkor az fedezi a megélhetési költségeket, és így pénzügyileg függetlenné lehet válni.