Űrtechnológiájú óvszerrel várják az olimpikonokat Japánban

japan condom
In this picture taken on January 25, 2018, an employee of Japanese condom maker Sagami Rubber Industries tests the endurance of condoms by filling them with water at the company's testing facility in Atsugi, Kanagawa prefecture. With a little over two years until Tokyo hosts the 2020 Olympic Games, organisers are ramping up preparations, and so are local condom makers hoping to showcase their world-record ultra-thin products. / AFP PHOTO / Behrouz MEHRI / TO GO WITH Oly-2020-JPN-Japan-health-condom, FEATURE by Harumi OZAWA
Vágólapra másolva!
Japán élen jár több termék fejlesztésében, és meglepő módon ide tartoznak az óvszerek is. Azonban a japán kondomok nem értek el olyan hírnevet, amelyre a technológia alapján számítottak, de szerencsére két év múlva nyári olimpiát rendez Tokió. Az ötkarikás játékokhoz nagy reményeket fűznek a helyi márkák.
Vágólapra másolva!

Izgatottan várják a japán óvszergyártók a 2020-as évet, ugyanis ekkor nyári olimpiát rendeznek az országban. Az ötkarikás játékok nemcsak a sportolók nappali teljesítményeiről híresek, hanem arról is, hogy ipari mennyiségű óvszert használnak el a rendelkezésre álló 2-3 hét alatt.

A 2016-os riói olimpián minden sportolóra 42 kondom jutott,

a brazilok összesen 450 ezer darabbal szereltek fel 33 létesítményt, köztük természetesen az olimpiai falut is.

Ingyenes óvszerautomatát tölt fel egy férfi az Olimpiai Parkban Rio de Janeiróban 2016. augusztus 2-án, három nappal a riói nyári játékok kezdete előtt Forrás: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

A phjongcshangi téli játékokra a dél-koreai szervezők „csak" 110 ezer óvszerrel készültek, de fontos megemlíteni, hogy arányaiban ez vetekszik a riói számokkal,

és a téli olimpiák tekintetében rekord

– írja a Quartz.

Természetesen Tokió joggal érzi úgy, hogy felesleges szakítani azzal a hagyománnyal, hogy rekordmennyiségű óvszerrel készül az aktuális házigazda, azonban nemcsak mennyiséget,

hanem minőséget tekintve is robbantani akar az ország.

A japán óvszerek jelenleg koránt sem olyan népszerűek, mint a világ vezetői márkái, és a jelenség előtt értetlenül áll a Sagami vállalat.

Szerintük az ő termékeik hightech módszerekkel készülnek, és simán felveszik minőségben a versenyt a legnagyobbakkal, sőt lekörözik azokat.

Készülnek az extra vékony óvszerek Forrás: AFP/Behrouz Mehri

A cég épp ezért nagy reményeket fűz az olimpiához, és azt várják, hogy az eladások megugornak, különösen a 0,01 milliméter vastagságú, extra vékony poliuretán anyagú óvszertől várnak áttörést.

Ez az óvszer világrekord vékonyságú, a cég szabadalma és nagy előnye,

hogy a latexérzékenyek is használhatják.

A Sagami a nagy keresletnövekedés érdekében új üzemet is nyitott Malajziában, ahol az óvszerek rugalmasságát, szakítószilárdságát és biztonságát vizsgálják.

Sagami óvszert tesztelnek Japánban Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Japánban az olimpia nélkül is virágzó ágazat az óvszergyártás, ugyanis 1999-ig az országban nem engedélyezték a fogamzásgátló tablettákat, így azok népszerűsége még mindig alacsony – írja a ChannelNewAsia.com.

Japánban 2016-ban 417 millió óvszert gyártottak.

Azonban hiába vannak a japánoknak fejlett szabadalmai, mégsem sikerült a világpiacra betörniük, pedig ez nagyon fontos lenne a helyi vállalatoknak.

Óvszert vásárló nő Japánban Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Ennek oka, hogy a belföldi hosszú távú kilátások nem pozitívak, mert a japán társadalom öregedő társadalom, emellett a szinglik növekvő száma is aggasztó.