Űrtechnológiájú óvszerrel várják az olimpikonokat Japánban

2018.03.23. 11:24

Japán élen jár több termék fejlesztésében, és meglepő módon ide tartoznak az óvszerek is. Azonban a japán kondomok nem értek el olyan hírnevet, amelyre a technológia alapján számítottak, de szerencsére két év múlva nyári olimpiát rendez Tokió. Az ötkarikás játékokhoz nagy reményeket fűznek a helyi márkák.

Izgatottan várják a japán óvszergyártók a 2020-as évet, ugyanis ekkor nyári olimpiát rendeznek az országban. Az ötkarikás játékok nemcsak a sportolók nappali teljesítményeiről híresek, hanem arról is, hogy ipari mennyiségű óvszert használnak el a rendelkezésre álló 2-3 hét alatt.

A 2016-os riói olimpián minden sportolóra 42 kondom jutott, a brazilok összesen 450 ezer darabbal szereltek fel 33 létesítményt, köztük természetesen az olimpiai falut is.

Ingyenes óvszerautomatát tölt fel egy férfi az Olimpiai Parkban Rio de Janeiróban 2016. augusztus 2-án, három nappal a riói nyári játékok kezdete előttForrás: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

A phjongcshangi téli játékokra a dél-koreai szervezők „csak" 110 ezer óvszerrel készültek, de fontos megemlíteni, hogy arányaiban ez vetekszik a riói számokkal,

és a téli olimpiák tekintetében rekord

– írja a Quartz.

Természetesen Tokió joggal érzi úgy, hogy felesleges szakítani azzal a hagyománnyal, hogy rekordmennyiségű óvszerrel készül az aktuális házigazda, azonban nemcsak mennyiséget, hanem minőséget tekintve is robbantani akar az ország.

A japán óvszerek jelenleg koránt sem olyan népszerűek, mint a világ vezetői márkái, és a jelenség előtt értetlenül áll a Sagami vállalat.

Szerintük az ő termékeik hightech módszerekkel készülnek, és simán felveszik minőségben a versenyt a legnagyobbakkal, sőt lekörözik azokat.

Készülnek az extra vékony óvszerekForrás: AFP/Behrouz Mehri

A cég épp ezért nagy reményeket fűz az olimpiához, és azt várják, hogy az eladások megugornak, különösen a 0,01 milliméter vastagságú, extra vékony poliuretán anyagú óvszertől várnak áttörést.

Ez az óvszer világrekord vékonyságú, a cég szabadalma és nagy előnye, hogy a latexérzékenyek is használhatják.

A Sagami a nagy keresletnövekedés érdekében új üzemet is nyitott Malajziában, ahol az óvszerek rugalmasságát, szakítószilárdságát és biztonságát vizsgálják.

Sagami óvszert tesztelnek JapánbanForrás: AFP/Behrouz Mehri

Japánban az olimpia nélkül is virágzó ágazat az óvszergyártás, ugyanis 1999-ig az országban nem engedélyezték a fogamzásgátló tablettákat, így azok népszerűsége még mindig alacsony – írja a ChannelNewAsia.com.

Japánban 2016-ban 417 millió óvszert gyártottak.

Azonban hiába vannak a japánoknak fejlett szabadalmai, mégsem sikerült a világpiacra betörniük, pedig ez nagyon fontos lenne a helyi vállalatoknak.

Óvszert vásárló nő JapánbanForrás: AFP/Behrouz Mehri

Ennek oka, hogy a belföldi hosszú távú kilátások nem pozitívak, mert a japán társadalom öregedő társadalom, emellett a szinglik növekvő száma is aggasztó.