Új biztosítási konstrukció segít a gyakori gyerekbetegségek anyagi terheiben

Hónapokat kell várni a gyermek szakorvosi vizsgálatokra
Vágólapra másolva!
A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére, derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Erre a fogyasztói igényre megoldás az NN új Életkapu programja, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek biztosítási védelmével. Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció.
Vágólapra másolva!

Van mit javítani a gyermekek jövőjének biztosítására irányuló előtakarékossági helyzeten: a 3-14 éves gyermekeket nevelő szülőknek ötödénél is kisebb része tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására az NN Biztosító megbízásából készült, reprezentatív kutatás adatai szerint. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon és 81 százalék tulajdonít kiemelt jelentőséget annak, hogy a gyermek minél hamarabb önálló legyen,

ennek ellenére mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermeket szeretné támogatni.

Bár a szülők tartanak az esetleges egészségi problémáktól, balesetektől, azonban

csak kevesen, mindössze 33 százalék említette, hogy gyermekére vonatkozóan van bármilyen, az állami vagy iskolai biztosításon túli védelme.

Ezekre a fogyasztói igényekre reagálva új pénzügyi megoldást vezet be áprilisban az NN Biztosító. Az Életkapu program többféle élethelyzetre alkalmazható. Az alapbiztosítás, amely egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, nem célhoz kötött, így lehet szó akár nem állami finanszírozású oktatásról vagy az első lakás vásárlásának támogatásáról.

Forrás: NN Biztosító

Az Életkapu program választható kiegészítő biztosításai között nem csak a balesetek vagy súlyos betegségek, de meghatározott gyakori gyermekbetegségek esetében is elérhető a védelem.

A gyakori gyermekbetegségek kiegészítő biztosítás anyagi segítséget nyújthat például a tüdőgyulladás, a bárányhimlő vagy a skarlát esetén is, amelyek olyan betegségek, melyek kisgyermekkorban gyakran előfordulhatnak.

– nyilatkozta Czene Árpád, az NN Biztosító termékfejlesztési vezetője.

Az Életkapu program részeként éjjel-nappal elérhető a 7/24 orvosi call center gyermekorvossal. A választott biztosítási védelemtől függően pedig egyéb gyermek asszisztencia-szolgáltatások is elérhetőek, mint nemzetközi második orvosi vélemény és külföldi ellátásszervezés, valamint a baleseti eredetű gyógytorna megszervezése.