Ütős lett a trafóházból átépített igényes art deco irodaház

irodaház art deco Markó utca 9.
Ünnepélyes megnyitóval adták át a belváros egyik legkülönlegesebb „A” kategóriás irodaházát. Az eredetileg transzformátorházként funkcionáló Markó utca 9. szám alatti ház mára új identitást kapott. A műemléki védettséget élvező art deco épület bérlőinek inspiratív környezetet biztosítanak a galériák, a trendi „látszó gépészet” és a természetes megvilágítás. Az 5 emeletes és két szinten galériás, 2 630 négyzetméternyi egyedi és változatos irodaterületet elsősorban kreatív műhelyek, start-up-ok és modern szemléletű cégek igényeire szabják.
Vágólapra másolva!
Átadták a belváros egyik legkülönlegesebb „A" kategóriás irodaházát. Az eredetileg transzformátorházként funkcionáló Markó utca 9. szám alatti ház mára új identitást kapott. A műemléki védettséget élvező art deco épület bérlőinek inspiratív környezetet biztosítanak a galériák, a trendi „látszó gépészet" és a természetes megvilágítás. Az 5 emeletes és két szinten galériás, 2 630 négyzetméternyi egyedi és változatos irodaterületet elsősorban kreatív műhelyek, startupok és modern szemléletű cégek igényeire szabják.
Vágólapra másolva!

Tíz éve (a válság óta) elenyésző az üres belvárosi telkek száma, ezért az egyik jellemző tendencia az ingatlanberuházók körében, hogy régebbi épületeket újítanak fel vagy alakítanak át a XXI. század irodaigényeihez. Így történt ez a kiemelkedő építészeti értékkel bíró, az amerikai iparépületeket idéző Markó utca 9.-ben is.

Az 1930-ban épült, eredetileg Lipótváros elektromos alállomásaként funkcionáló, art deco épület ma országos szintű műemléki védelem alatt áll.

A négy éve indult MI9 projekt célja volt, hogy a transzformátorház megtartsa impozáns formáját és stílusát, a belső terek pedig modern megjelenést és új funkciókat kapjanak.

A merev irodai skatulyák helyett – a sajátos térkapcsolatok kihasználásával – a teljes épületben inspiratív környezetet alakítottak ki. A terek sokfélesége, a megvilágíthatóság, a galériák, a zöld teraszok és télikertek is mind hangsúlyozzák a tér játékosságát.

Az épület homlokzata Forrás: MI9

Az épületben korábban bankfiók is működött, ezért itt vehető igénybe Budapest egyik korszerű, önálló bejáraton keresztül megközelíthető magánszéf bérlési lehetősége is (2 páncélterem, 900 széffel). A leendő bérlők a kiváló színvonalú épületgépészeti rendszerek előnyeit élvezhetik, hiszen például az energiatakarékos megoldásokat a hőszivattyús, magasfokú hővisszanyeréssel működő épületgépészet biztosítja.

A MI9 különleges adottsága, hogy az épület körbejárható, így minden oldalán külső térre nyíló, nagy üvegfelületű – főként belső kertre néző – ablakokkal rendelkezik, amelyek több szinten átnyúlva biztosítják a beáradó fényt.

Az épület belső terének látványterve Forrás: MI9

Mindez a tetszetős, kazettás jellegnél fogva modern, mégis klasszikus látványt nyújt. Az udvaron kiépítettek egy elektromos gyorstöltő állomást és a bejáratok egyikét akadálymentesítették.

A Markó Irodák 9 trendi belsőépítészeti ötletei miatt ideális modern szemléletű (pl. kreatív műhelyek, tanácsadó vagy hightech) cégek és startupok számára, de kiválóan alkalmas nemzetközi társaságok központjának, hazai vállalkozások székhelyének is.