Spar: milliárdos szendvicsgyár nyílt Üllőn

Vágólapra másolva!
A Spar Magyarország több mint 1,2 milliárd forintból építette fel legújabb Spar enjoy elnevezésű convinience üzemét. A vállalat üllői logisztikai központjának területén lévő létesítményben több mint 4 tonna majonézt és 20 ezer szendvicset készítenek majd naponta.
Vágólapra másolva!

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta, hogy a fogyasztói igények változásával az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet az olyan élelmiszerek iránt, amelyek gyors, ugyanakkor minőségi étkezést jelentenek. A SPAR termékfejlesztései között fontos helyen áll a convenience, azaz a kényelmi termékek választékának bővítése.

A vásárlók szélesebb körű kiszolgálása érdekében a Spar úgy döntött, hogy ezeket a termékeket egy új, korszerű üzemegységben állítják elő a jövőben.

Az 1500 négyzetméteres üzem építése 2017 júliusában kezdődött. A zöldmezős beruházás költségvetése körülbelül 1,2 milliárd forint volt, amelyből a technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek. A beruházást a SPAR saját erőből valósította meg és az első fázis ötven munkahelyet teremtett, az üzem második körös bővítése során pedig további szakképzett munkatársakat vesznek majd fel.

Forrás: all rights reserved/Molnarzsolt

A cég tervei szerint folyamatosan növekvő gyártási kapacitás mellett három éven belül már négy csomagolósoron készülnek majd a termékek az országos üzlethálózat számára. Az üllői SPAR enjoy. convenience üzemben a legmodernebb technológiával, többféle kiszerelésben, 15 féle majonéz alapú saláta és 15 féle szendvics készül, a későbbiekben pedig a választék folyamatosan bővülni fog. A húskészítményt tartalmazó szendvicsekbe és salátákba a SPAR bicskei Regnum húsüzemében készülő termékek kerülnek.

A hét öt napjára tervezett gyártás során naponta 4 tonna majonézes saláta és 20 ezer szendvics kerül majd az üzletekbe innen.

Forrás: all rights reserved/Molnarzsolt

A vállalat rövidtávú célja, hogy az ország az összes SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellássa az Üllőn készülő termékekkel. A SPAR az enjoy márkanév alatt a convenience üzemben készülő szendvicsek és saláták mellett további termékek bevezetését is tervezi olyan kategóriák égisze alatt, mint a salátaöntetek, a hűtött levesek, italok és tortaszeletek, valamint a kávék, a húskészítmények, a pékáruk, a sushik, illetve a probiotikus joghurtitalok. Ezen termékkategóriák bevezetésének oka a megváltozott fogyasztási szokásokban keresendő, ugyanis manapság egyre nő az igény a gyors és kényelmes étkezési lehetőségek iránt.