A Lego évente műanyag építőkockák milliárdjait állítja elő. Ezért a dán cég úgy döntött, hogy szeretnének környezettudatos útra lépni. A vállalat már annyi zöldenergiát állít elő, mint amennyit felhasznál, ráadásul környezetbarát befektetéseivel is jól keres.

A Lego próbál egyre környezettudatosabb céggé válni. Nem rég arról érkeztek hírek, hogy a dán vállalat még idén bemutatja az első készleteit, amelyek a fenntarthatóság jegyében növényi alapú műanyagból készülnek.

Most a Bloomberg arról ír, hogy a Lego mögött álló befektetési alap (Kirkbi) a szélenergia mellett más megújulókba is befektetne.

A Kirkbi 2012 óta fektet be különböző szélenergiával foglalkozó vállalkozásokba (leginkább brit és német tengeri szélfarmokba), amellyel az a célja, hogy a Lego szénlábnyomátát csökkentse.

Mi az a szénlábnyom?
A karbonlábnyomnak is nevezett szám azt mutatja meg, hogy egy cég tevékenysége, egy ember életmódja vagy egy termék életciklusa nyomán mennyi közvetlen és közvetett karbonkibocsátás kerül a levegőbe. Forrás: Wikipédia

A Kirkbi a Lego 16 milliárd dolláros vagyonát kezeli.

A vállalat eddig nagyon jó eredményeket ért el, a profitjukat 2017-ben sikerült megtriplázni, ez 66 millió dollár volt.

IllusztrációForrás: InterCom

Most azonban a nagy verseny miatt más területeken néz szét a vállalat, például a napenergia és a techcégek is felkeltették a Kirkbi érdeklődését.

A Lego 2017-ben elérte egyik legfontosabb célját: a gyár energiafelhasználásával megegyező mennyiségű zöldenergiát állítottak elő.