Ez kell minden vállalkozásnak, öt tipp exit stratégiához

könyvelő, adótanácsadó collaboration negotiation business MEETING compromise BUSINESSWOMAN BUSINESSMAN colleague ADULT three people 35-39 years 25-29 years 20-24 years adults only mid-adult YOUNG MAN mid-adult woman young
Executives in business meeting, overhead view
Vágólapra másolva!
Amikor belefogunk egy üzleti vállalkozásba, általában csupa pozitív szemlélettel állunk hozzá. Aztán változhat az élethelyzetünk olyan irányba, hogy rosszul jövünk ki a tervünkből. Pedig létezik "pozitív exitálás" is.
Vágólapra másolva!

A Tőzsdefórum.hu-n olvasható írás összefoglalja az öt legfontosabb szempontot, amelyet már az üzlet tervezése során érdemes figyelembe venni.

1) Fókuszáljunk a személyes erősségeinkre és érdekeinkre!

Az exit stratégiát érdemes a befektetők bevonzásához, a beszerzés felfuttatásához vagy akár a partnerkapcsolatok kiépítéséhez igazítani.

2) Keressük meg a megfelelő embereket!

Fontos a magánélet leválasztása az üzletről. Emellett nem lehet mindent egyedül csinálni, így fontos a jó csapattársak, netán utódok megtalálása, kinevelése is.

A jó vállalkozó exit stratégiára is gondol a vállalkozása megtervezésekor Forrás: PhotoAlto/Sigrid Olsson

3) Hozzunk létre egy hatékony csapatot!

A stratégiai csapat felvételének és a szervezeti döntések meghozatalának a személyes kilépési célkitűzéseinkkel kell összhangban lenniük.

4) Építsük ki a bizalmat!

Cél, hogy a cégünk egyre értékesebbnek és egyre vonzóbbnak tűnjön a fogyasztók és a piac legfontosabb szereplőinek szemében.

5) Ragaszkodjunk a személyes célokhoz!

Az üzletből való kilépés nem feltétlenül a vég. Még az is lehet, hogy ez jelenti majd az kezdetét valami újnak, valami jobbnak. Az exitálás utáni vagyonunk egy részét fordíthatjuk jótékonysági célokra, vagy kidolgozhatunk egy új tervet, amivel jobbá tehetjük a világot.