Végső búcsút vettek Demján Sándortól

2018.04.10. 15:40

Magyarország egyik legsikeresebb üzletembere, Demján Sándor 75 éves korában halt meg. Mai temetésére Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, valamint az ország vezető politikusai is elmentek.

A Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 19-es parcellájában helyezték végső nyugalomra az ország egyik leggazdagabb üzletemberét. Demján Sándor több területen is sikeres volt pályafutása során. Az ő nevéhez köthető a nyugati mintára működő első magyar nagyáruház, a Skála elindítása még a 70-es években. Az 1980-as évek második felében már a bankszektorban tevékenykedett, és a Magyar Hitelbank (MHB) elnök-vezérigazgatója lett.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó a Fiumei úti Sírkertben Demján Sándor, a Gránit Pólus Csoport alapító elnöke temetésénForrás: MTI/Illyés Tibor

A kilencvenes években pedig az ingatlanpiac felé fordult. Ehhez az időszakhoz köthető a budapesti Szabadság téri Bank Center, majd az újpalotai bevásárlóközpont, a Pólus Center építése is. 1999-ben pedig elkészült  a több nemzetközi nívódíjjal is jutalmazott West End City Center, amelynek megépítésében óriási szerepet játszott Demján Sándor.

Gyászolók Demján Sándor, a Gránit Pólus Csoport alapító elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke temetésén a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 19-es parcellájábanForrás: MTI/Illyés Tibor

Demján Sándor hosszú időn át volt elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, illetve a Takarékszövetkezeti Szövetségnek is.