Óriási fordulatot jelentett be a Nestlé

Nestlé
Vágólapra másolva!
A Nestlé kiemelten fontos feladatának tekinti környezeti lábnyoma folyamatos csökkentését, hogy a környezetet megóvja a jövő generációi számára - áll a vállalat Origohoz eljuttatott közleményében. Ezért nagy figyelmet fordít a csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatásának minimalizálására. Most bejelentett vállalása is ezt szolgálja: a vállalat arra törekszik, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagot használjon.
Vágólapra másolva!

A Nestlé víziója szerint, semmilyen csomagolóanyag nem végezheti hulladéklerakóban vagy szemétként, így a műanyagok sem.

Globális probléma ellen közös fellépés

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója, a bejelentés kapcsán elmondta:

Olyan technológiákat dolgozunk ki, amelyekkel egyre nagyobb mértékben mozdíthatjuk elő a hulladék csökkentését és újrahasznosítását - tette hozzá.

A vállalatvezető kijelentette, a Nestlé célja, hogy

2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használjon.

Fontos vállalásról tett bejelentést a Nestlé Forrás: 123rf.com

Ennek érdekében három kiemelt területen szándékozik lépéseket tenni a vállalat: a vállalat megszünteti a nem újrahasznosítható műanyagok használatát, szorgalmazza a nagyobb mértékben újrahasznosítható anyagok használatát, illetve felszámolja vagy módosítja az összetett, kombinált használatú csomagolóanyagokat.

Elköteleződés az újrahasznosítás mellett

A körforgásos gazdaság kiépítésének jelentőséget felismerve a Nestlé több vállalást illetve elköteleződést jelentett be.

Aktív szerepet vállal azon országok hatékony hulladékgyűjtést, kiválogatást és újrahasznosítást célzó megoldások kidolgozásában, ahol működik. Továbbá együttműködik a teljes ellátási láncban résztvevő partnereivel és az iparági szövetségeivel a műanyag felhasználását csökkentő és az újrahasznosítást előmozdító különböző csomagolási megoldások feltárásában, valamint

a műanyaghulladékok kezelésének új módszereinek kidolgozásában.

A Nestlé a jövőben különös gondot fordít a műanyaghulladék kezelésének feladataira, új megoldások kidolgozására is Forrás: AFP

A Nestlé ezek mellett azt is vállalja, hogy megfelelő tájékoztatást biztosít az újrahasznosíthatóságról a termékcsomagolásokon, ezzel segítve a fogyasztókat a megfelelő hulladékgyűjtésben.

A vállalat támogatja az újrahasznosított műanyagok felhasználását a piacon azáltal, hogy

magasabb arányban használ fel újrahasznosított műanyagot csomagolásaihoz.

További célkitűzése annak elősegítése is, hogy 2025-re Európában minden PET palackja 25%-ban újrahasznosított műanyagból készüljön.