Kiemelkedő eredménnyel zárta tavaly a hetedik teljes üzleti évét a Gránit Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek a mai közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A bank a negyedik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege 2017-ben 34 százalékkal bővült, hitelállománya pedig alapítása óta éves átlagban 103,8 százalékkal, ezen belül tavaly 14 százalékkal nőtt.

Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatójaForrás: GRÁNIT Bank

A tervezettet meghaladó, 306 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta az elmúlt évet a GRÁNIT Bank Zrt. miközben adózás előtti nyeresége 980 millió forintra nőtt az előző évi 240 millió forinthoz viszonyítva. A Gránit Bank jelentősen támogatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit is, hiszen a bank aktív a kis- és középvállalkozások hitelezésében és élen jár a pénzügyek digitalizációjában is" – emelte ki Varga Mihály a közgyűlésen.

„A GRÁNIT Bank 306 milliárd forint fölötti mérlegfőösszege több mint negyvenszeres bővülést, éves átlagban 64,2 százalékos növekedést jelent a bank 2010-es májusi indulása óta, ami nemzetközi mértékkel mérve is kimagasló teljesítmény" – hangsúlyozta a közgyűlésen Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

2017 végén a bank hitelállománya meghaladta a 116 milliárd forintot, ami az előző évi 102 milliárdhoz képest 14 százalékos növekedést jelent. Az összes ügyfélkihelyezésből több mint 66 milliárd forint a kis- és középvállalkozások fejlődését segíti. A prudens és konzervatív hitelezési gyakorlatnak köszönhetően a bank portfóliójának minősége kiváló, az eszközállomány 100 százaléka problémamentes.

Hegedűs ÉvaForrás: MTI/Balogh Zoltán

A hitelintézet betétállománya 2016 végéhez képest 38 százalékkal nőtt és meghaladta a 240 milliárd forintot, ügyfeleinek száma egy év alatt 20 százalékkal emelkedett.

A pénzintézet által megvalósított digitális üzleti modell, és az új pénzügyi innovációk kedvező fogadtatásra találnak a bank ügyfelei körében. A felmérések szerint a lakossági ügyfelek harmada a már számlát vezető ismerős vagy családtag ajánlására választja a bankot.

Miután a bank tavaly júliusban a hazai pénzintézetek között elsőként nyitott lakossági bankszámlát videós azonosítással, 2018-ban már a lakossági bankszámlák harmadát online, videós azonosítással és elektronikus aláírással nyitja meg.

A hazai magántulajdonban lévő GRÁNIT Bank eddigi fejlődése és eredménye révén megkapta a Magyar Brands minősítést, miközben a szakma elismerését jelzi, hogy a bank 2017-ben a Mastercard Év bankja versenyben az előző évhez hasonlóan ismét az év leginnovatívabb bankja lett és első helyezést ért el az év lakossági számlacsomagja kategóriában is, míg a Figyelő TOP200 keretében „Az év pénzintézete" lett.

A GRÁNIT Bank 2018-ban folytatja stratégiájának megvalósítását és a bankrendszer átlagát lényegesen meghaladó növekedést tervez mind az ügyfélkihelyezések, mind a betétek tekintetében, miközben további innovatív szolgáltatásokat kíván bevezetni a piacra. Valamint élen kíván járni továbbra is a pénzintézet a digitális banki megoldások piaci elterjesztésében, és folyamatosan olyan új szolgáltatások fejlesztésén dolgozik, amelyek a pénzügyek intézését kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik.