Több százezer ember munkája kerülhet veszélybe Londonban

mesterséges intelligencia
(171120) -- SHENZHEN, Nov. 20, 2017 (Xinhua) -- People watch a robot painting demonstration during the 19th China Hi-tech Fair in Shenzhen, south China's Guangdong Province, Nov. 16, 2017. Over 3,000 exhibitors participated in the hi-tech fair displaying a lot of robot and artificial intelligence projects. (Xinhua/Mao Siqian)(mcg)
Vágólapra másolva!
A Centre for London és az EY új tanulmánya szerint a következő húsz évben akár minden harmadik alacsony vagy középvégzettséget igénylő munkahelyet érinthet az automatizálás a brit fővárosban.
Vágólapra másolva!

A brexit, a bérek változása, valamint a robotizálás tíz százalékkal alacsonyabb költségei felgyorsíthatják a Londonban zajló automatizációs folyamatot – állítja a Centre for London és az EY jelentése. Az alacsony-, valamint a középvégzettséget igénylő munkahelyek a leginkább veszélyeztetettek, mint például a szállítmányozásban résztvevők, vagy a termelésben dolgozók.

– nyilatkozta a Business Insidernek Caroline Artis, az EY partnere.

Illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

Annak ellenére, hogy aggodalomra ad okot a munkahelyek elvesztése egyes ágazatokban, London jó helyzetben van ahhoz, hogy alkalmazkodjon a változó körülményekhez.

A fővárosban élő magasabb végzettséggel rendelkezők kevésbé vannak kitéve a robotok jelentette fenyegetésnek,

és ezáltal jobban is tudnak alkalmazkodni a változásokhoz az Egyesült Királyság többi területéhez képest.