A Centre for London és az EY új tanulmánya szerint a következő húsz évben akár minden harmadik alacsony vagy középvégzettséget igénylő munkahelyet érinthet az automatizálás a brit fővárosban.

A brexit, a bérek változása, valamint a robotizálás tíz százalékkal alacsonyabb költségei felgyorsíthatják a Londonban zajló automatizációs folyamatot – állítja a Centre for London és az EY jelentése. Az alacsony-, valamint a középvégzettséget igénylő munkahelyek a leginkább veszélyeztetettek, mint például a szállítmányozásban résztvevők, vagy a termelésben dolgozók.

A következő évtizedben a technológiai változások olyan ütemben fejlődnek, mint még soha, és erre minden cégnek fel kell készülnie" – nyilatkozta a Business Insidernek Caroline Artis, az EY partnere.

IllusztrációForrás: AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

Annak ellenére, hogy aggodalomra ad okot a munkahelyek elvesztése egyes ágazatokban, London jó helyzetben van ahhoz, hogy alkalmazkodjon a változó körülményekhez.

A fővárosban élő magasabb végzettséggel rendelkezők kevésbé vannak kitéve a robotok jelentette fenyegetésnek, és ezáltal jobban is tudnak alkalmazkodni a változásokhoz az Egyesült Királyság többi területéhez képest.