Kedden jelentette be a cég, hogy Alexandre de Rothschild váltja le 75 éves apját, David de Rothschildot a befektetési bank felsővezetői pozíciójából a május 17-én tartandó részvényesi találkozón.

A most 37 éves Alexandre tíz évvel ezelőtt csatlakozott a családi vállalkozás kereskedelmi-bank részlegéhez, miután korábban több pénzügyi vállalatnál szerzett tapasztalatot. Az apja vezetése alatt a bank megváltoztatta vállalati struktúráját, egyetlen társaságban egyesítette a francia és brit részlegeket, Rothschild & Co néven, párizsi székhellyel.

Alexandre, több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik, jól ismeri a vállalatot – nyilatkozta David de Rothschild a Bloombergnek.

David de RothschildForrás: Getty Images/2018 Bertrand Rindoff Petroff/Bertrand Rindoff Petroff

A Rothschild & Co az évben 5,1 százalékos nyereséget ért el, köszönhetően a mai 3,7 százalékos emelkedésnek a párizsi kereskedés során.

A vállalat tavaly megvásárolta Financiere Martin Maurel-t, a Marseille-i központú vagyonkezelőt, hogy bővítse privátbanki és hitelezési tevékenységét, elsősorban a kifejezetten gazdag családok számára.

A tanácsadással és finanszírozással kapcsolatos bevételek tavaly 1,18 milliárd euróra nőttek a vállalatnál, azonban az előző évekhez képest ez nem jelent sok változást. A privátbanki bevételek 40 százalékkal emelkedtek.

 A cég az elmúlt két évben igyekezett betörni az amerikai piacra: tanácsadókat fogadtak fel, valamint irodát nyitott San Franciscóban és Chicagóban. David de Rothschild a Financial Times-nak adott interjújában elmondta, hogy fia szintén az amerikai térnyerést tartja szem előtt.