Hivatalossá vált, hogy hol épül fel az első polgári közlekedésre szánt Hyperloop-rendszer. A helyszín az Egyesült Arab Emírségek, amely a 2020-as világkiállításon akarja lenyűgözni a világot. Egyelőre csak egy 10 kilométeres szakasz épül.

A világ országai közül néhány versenyt futott azért, hogy hol épüljön meg az első Hyperloop. Nem olyan régen írtunk arról, hogy úgy tűnik Szaúd-Arábia lesz a befutó, de egy másik arab állam beelőzött.

A sivatagon keresztül vezetneForrás: Hyperloop TT

A CNBC szerint az Egyesült Arab Emírségek megegyezett a Hyperloop Transportation Technologies (HTT) vezetőivel, és Abu-Dzabiban kezdheti meg először működését a szupergyors mágneses vasút.

A bemutatkozás időpontjának 2020-at jelölték meg, és egyelőre csak egy rövid,

10 kilométeres szakaszon üzemelne a csodavonat.

Egy megálló a Hyperloop vonalonForrás: Hyperloop TT

A 10 kilométeres szakasz 2020-as világkiállításra készülne el, amelyet Dubaj rendezi, így kötnék össze a dubaji repteret és az expo helyszínét, amely az Abu-Dzabi irányába fekvő területen lesz.

A világkiállítást 2020 október 20-án nyitják meg, és 2021 április 10-ig tart.

Ez a szakasz csak a kezdte lenne egy hosszabb hálózatnak, amelynek később tagja lenne El-Ajn és a szaúdi főváros, Rijád is.

A városképet sem rondítaná elForrás: Hyperloop TT

Az egyezmény aláírásával megkezdődhetnek az építkezések, és hivatalosan is az Emírségek lett az első ország, ahol a Hyperloopot polgári használatra forgalomba állítják.

A technológia elméletileg képes elérni az 1200 km/h-s sebességet, és a CNBC cikke szerint a HTT folyamatosan több kormánnyal is tárgyal az építkezésekről.