Ki nem találná, hogy melyik testrész plasztikázása most a legmenőbb

2018.04.20. 16:27

Az amerikaiak évente egyre több pénzt költenek szépészeti beavatkozásokra, évről évre több milliárd dollár ömlik a szektorba. A legújabb trend a szemhéj és szemöldök plasztikázása, aminek köze van a szelfizéshez és az álláskereséshez is.

Az Amerikai Egyesült Államokban virágzik a plasztikai sebészet, és egyre többet költenek az emberek arra, hogy jobban nézzenek ki.

A növekedés 2017-ben 11 százalékos volt, és a páciensek

összesen 6,5 milliárd dollárt

hagytak ott a plasztikai sebészeteken.

Ez átszámolva 1630 milliárd forintnak felel meg.

Mi a legmenőbb beavatkozás?

A MarketWatch azt írja, hogy bármennyire is hihetetlen, de a technológia fejlődése, a mobiltelefonok terjedése és a szelfikultúra nagyon megtolta az arcon végzett beavatkozások iránti érdeklődést. Ezen belül is a legnépszerűbb műtét a szemhéj és a szemöldök plasztika lett.

Ez mit jelent?

A szemhéjplasztika a szemhéjak bőrének korral bekövetkező meglazulását, ráncosodását, a felső szemhéj lógását, az alsó szemhéjon megjelenő táskákat szünteti meg – írja a plasztikai-sebesz.hu oldal.

Azonban nem csak a digitális fotók miatt élnek sokan ezzel a lehetőséggel, az Egyesült Államokban óriási problémát okoz a munkahelyeken jelentkező életkor alapján történő diszkrimináció is, épp ezért sokan úgy gondolják, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy hány évesnek tűnnek.

A szemhéj és a szemöldök plasztika népszerűsége megugrott, illusztrációForrás: Thinkstock

A gazdasági lap azt írja, hogy az amerikaiak 4 százaléka már túlesett valamilyen plasztikai műtéten, ami ugyan nem tűnik nagy aránynak, de Magyarországon egyelőre nehéz elképzelni, hogy minden 25. ember megműtteti magát azért, hogy szebb legyen.

A szemhéj plasztikája mellett még népszerűek a botox kezelések, a zsírleszívás, illetve a has plasztikázása.

A legnépszerűbb beavatkozások átlagárai az Egyesült Államokban:

  • Zsírleszívás – 3279 dollár – 823 ezer forint
  • Hasplasztika – 6083 dollár – 1,5 millió forint
  • Arcplasztika – 7562 dollár – 1,9 millió forint
  • Szemhéj plasztikája – 3239 dollár – 813 ezer forint
  • Mellnagyobbítás – 4014 dollár – 1 millió forint

Érdekesség, hogy a mell műtéte mindkét nemnél a leggyakoribb öt beavatkozás között szerepel: a nők mellemelés és -nagyítás miatt keresik fel az orvosokat, míg a férfiak csökkenteni szeretnék a testrész méretét.

Vannak területek, amelyek teljesen kezdenek kimenni a divatból, például az orrműtétek száma 43 százalékkal visszaesett 2000 óta.