A munkahelyeken dolgozó generációk egyre több fejtörést adnak a hazai HR szakembereknek és a cégek vezetőinek is. szakmának és a cégvezetőknek is. A Hrportál.hu interjút készített Detrik Szimonettával, a Human Behaviour Association (HBA) - első magyar HR fókuszú diákszervezet - alapítójával arról, milyen megközelítéssel dolgoznak a HR területén.

Mint az alapító a lapnak elmondta, a Corvinuson rengeteg diákszervezet van, így egy HR területtel foglalkozóhoz szeretett volna csatlakozni, de nem talált ilyet, így végül maga alapította meg. A 2015 novemberében indult szervezetben kurzusokat, tréningeket és munkacsoportokat szerveznek, taglétszámuk már az első félévben 23 főre bővült 4 munkacsoporttal, 6-7 tréninggel.

A diákszervezetnek csak az lehetett a tagja, aki megfelelő önéletrajzot és motivációs levelet írt, jól töltötte ki a feladatlapot, és jól szerepelt a 2 órás Értékelő Központban is. A szervezet tagjaival csapatépítő tréningeket szerveznek, táboroznak, és minden héten találkoznak. Emellett félévente teljesítményértékelést is készítenek egymásról, így visszajelzést kapnak egymás munkájáról.

A fővárosi Corvinus Egyetemen működő diákszervezet célja, hogy egy új HR nemzedék alakuljon ki és fejlődjön MagyarországonForrás: MTI/Faludi Imre

A diákszervezet tagjai sok releváns dolgot tanulnak meg a kötelező tárgyaikon felül, így gyakorlati tudásra tesznek szert.

Már most is hívják őket előadásra, és Detrik Szimonetta szerint fontos lenne a párbeszéd megerősítése a vállalatok és a különböző generációkat képviselők között, különös tekintettel a fiatalabb nemzedékre. A kurzusaikon, munkacsoportjaikban sokat foglalkoznak az employer branding, a mindfulness, a szupervízió és coaching, a campus recruitment, a célkitűzés, a HR stratégiai szerepe és a pozitív pszichológia a munkahelyen témákkal.

A tagok többsége jelenleg gyakornokként is dolgozik az egyetem mellett, vagy már vállalt gyakornoki pozíciót.

Most, hogy elvégezte a mesterszakot, Detrik Szimonetta saját vállalkozását, az Activators projektjeit fogja tovább építeni, melynek küldetése, hogy segítsék az embereket a szenvedélyes munkavégzés megtalálásában.

A teljes interjú itt olvasható el.