Sokféle munkakörbe, 150 munkavállalót keres az Aldi

2018.04.24. 12:13

Magyarországi jelenlétének további erősítése és a vásárlók zökkenőmentes kiszolgálása érdekében tovább növeli munkatársai létszámát az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Az áruházi eladók és a logisztikai munkatársak mellett összesen 38 munkakörben több mint 150 pozíció nyílt meg például az értékesítés, az ügyvitel, az informatika és a marketing területén.

Az ALDI a bolti eladók és a logisztika területén dolgozók bérezéséhez hasonlóan publikussá tette számos további munkakör bértábláját.

Értékesítési vezetői pozíciók nyíltak meg

A legnagyobb arányú bővülés a regionális értékesítési vezetők területén lesz, a jelenlegi létszámot bő 20 százalékk tervezi emelni a vállalat. Az ebben a pozícióban dolgozó munkatársak felelnek 4-5 üzlet működéséért, forgalmáért, illetve régiótól függően mintegy 120-150 bolti eladó és pénztáros munkájáért.

A regionális értékesítési vezetők kezdő havi bére bruttó közel 812 ezer forint, amelyhez prémium középkategóriás autó jár magánhasználattal, továbbá telefon, számítógép és 5000 forintos Erzsébet utalvány egészíti ki a juttatási csomagot.

Többféle munkakörbe toboroz az AldiForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

 A kilencedik évtől az 1,3 millió forintot is meghaladhatja a bruttó járandóság havonta.

A pozícióban dolgozóknak lehetőségük nyílik cégen belül külföldi munkavégzésre.

A regionális értékesítési vezetők mintegy negyede jelenleg is az ALDI osztrák, ausztrál, németországi, svájci, olaszországi, vagy angliai leányvállalatánál dolgozik, visszatérésük után pedig ők alkotják a vállalat menedzsment-utánpótlását. A vállalat tapasztalata alapján a külföldi munkavégzés után a regionális értékesítési vezetők visszatérnek Magyarországra, ahol ugyanabban, vagy magasabb pozícióban folytatják munkájukat a vállalatnál.

Szükség van irodai munkatársakra, diákoknak is érdekes lehet a gyakornokság

Az ALDI számos területen kínál asszisztensi munkaköröket, ebben a pozícióban a munkatársak kezdő bére 40 órás munkaidőben havi bruttó 444 ezer forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki.

Így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 464 ezer forintot. A többi pozíció javadalmazásához hasonlóan ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a második évtől 529 ezer forint is lehet, míg a harmadik évtől a havi bruttó járandóság a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri az 595 219 forintot is.

Nem csak az üzletekben dolgozókra, hanem más szakterületeken dolgozókra is szükség van az AldinálForrás: Getty Images/iStockphoto/gpointstudio/

A német hátterű vállalat 2018 tavaszától új gyakornoki programot indított.

Ezen szinte valamennyi területen – pénzügy, marketing, HR, logisztika, beszerzés, értékesítés – számítanak felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók jelentkezésére, akik komoly tapasztalatokat szerezhetnek a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplőjénél.

A kiválasztott jelentkezőkkel legalább 2 hónapos időtartamú szerződést köt a cég, a gyakorlat során pedig havi bruttó 274 ezer forintos bért, illetve az utazási költségek megtérítését biztosítja a vállalat.