A britek bekeményítenek a jegyüzérekkel szemben

Hipster businessman with laptop Computer Male Beauty White Collar Worker Student Businessman Portrait Men Males Job - Religious Figure Facial Expression Headache Pain Young Adult Sitting Thinking Working One Person Physical Pressure Frustration Failure Pr
Studio shot of tired hipster businessman working on laptop
Vágólapra másolva!
Törvénnyel akadályoznák a jegyfelvásárló robotokat alkalmazó jegyüzérek tevékenységét Nagy-Britanniában, hogy azok ne fosszák meg a nagyközönség tagjait attól, hogy tisztességen áron jussanak hozzá a sportesemények, koncertek és színházi előadások jegyeihez – jelentette be Margot James, digitális és kreatív iparágakért felelős brit miniszter.
Vágólapra másolva!

A javaslatot megelőzően derült ki, hogy a West Enden játszott Hamilton című hiphop-musicalre több mint 8.400 dollárért (2,5 millió forint) árulnak jegyeket egy másodlagos jegyértékesítő oldalon, holott a nemrég hét Laurence Olivier-díjjal jutalmazott előadásra 52 dollár és – a legjobb helyekre – 105 dollár közötti áron lehet jegyet váltani.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Halfpoint/Halfpoint

A törvényjavaslat, amely ezen a héten kerül a brit parlament elé, pénzbüntetéssel sújtaná azokat a jegyüzéreket, akik jegyfelvásárló robotok révén csapnak le a jegyekre, hogy aztán jóval magasabb áron eladják őket a másodlagos jegyértékesítő oldalakon.

A törvény tiltaná a jegyüzérek számára, hogy automatikus, felügyelet nélküli működésre tervezett programokkal (bot) játsszák ki a jegyvásárláskor alkalmazott biztonsági intézkedéseket és a szervezők által megengedettnél több jegyet vásároljanak.

"Eltökélt szándékom annak biztosítása, hogy mindenkinek legyen lehetősége tisztességes áron megvásárolt jegyekkel megnéznie kedvenc sztárjait. Ezen a héten utolsó szakaszába ér a harcunk, amelyet a robotokat alkalmazó jegyüzérek ellen vívunk, akik csupán azért vásárolnak fel jegyeket, hogy jóval magasabb áron továbbértékesítsék őket" – húzta alá Margot James.