A Barclays és a Paypal szövetséget köt

paypal
A közösségi finanszírozás sok kellemetlen percet okozott a PayPalnek
Vágólapra másolva!
A brit Barclays bank és a digitális fizetéssel foglalkozó PayPal partneri megállapodást kötött és hamarosan megteszik az első lépéseket a szolgáltatásaik fejlesztése és összehangolása felé.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében a Barclays ügyfelei használhatják majd a PayPal fiókjukat a bank online és mobilos felületén, míg a Barclays termékei a PayPal oldalán lesznek szabadon elérhetőek a felhasználók számára.

A bankszektorban az utóbbi időben pánikhangulat uralkodott el, hiszen a legtöbben attól tartanak, hogy az olyan techvállalatok, mint az Amazon, az Apple és a kínai Alibaba hamarosan átveszik majd az uralmat az 1800 milliárd dollárt érő pénzügyi szolgáltatói szektora fölött.

illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Frank May

A folyamatosan növekvő ügyfélszámuknak és az ötletes platformjaiknak köszönhetően a fintech vállalatok valóságos veszélyt jelentenek a bankokra,

hiszen a bankok bevételének már 34 százalékát a pénzügyi szolgáltatások teszik ki.

A Barclays azt a taktikát követi, hogy inkább partnerségi szövetséget köt ezekkel a fintech vállalatokkal, nem pedig versenybe száll velük. Az Amazon és a JP Morgan az Egyesült Államokban dolgozik közös szolgáltatás kialakításán, egy másik projektjükben pedig a Berkshire Hathaway is beszállt.

A Barclays és a PayPal elsősorban azon dolgozik azon, hogy miképpen lehetne a két vállalat szolgáltatásait mindenki számára előnyösen egyesíteni. A Barclays vezérigazgatója szerint az együttműködésnek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik az ügyfelek számára a fizetés.