Íme 10 gyors tipp a hatékonyabb irodai munkához

Az év irodája 2017, Betsson Budapest Offices
Vágólapra másolva!
Az Offiseven felmérte, hogy mitől lesz hatékonyabb és boldogabb munkavállaló, amely minden HR-es álma. Ezek között a megfelelő munkakörnyezet vezet, így a cég szakértőt kért fel ennek megfelelő kialakítására irányuló tippekhez, ötletekhez. Íme a 10 legdögösebb ötlet.
Vágólapra másolva!

1. Legyen világosság!

A fény elengedhetetlen az irodai munkához. Ha nem kaphat minden asztal elég természetes fényt az adottságok miatt, akkor a kevésbé napos munkaállomásokra szükséges plusz fényforrás, mert a kevés fény nemcsak a hangulatot, hanem a szemet is rontja.

2. Semmi csillogás!

A monitoron nem tükröződhet semmilyen fényforrás, mert az nehezíti az olvasást és zavarja a szemet. A monitor dőlésszögének állítása vagy az asztal áthelyezése segíthet ezen.

3. Természet az irodában

A zöld növények otthonosabbá varázsolják az irodát, pozitívan hatnak hangulatunkra és még a levegőt is frissebbé teszik. Mindezért cserébe csak egy kis locsolást kérnek.

4. Kábelrengeteg

Ma már számos egyszerű és praktikus megoldás létezik, hogy ne alakuljon ki gordiuszi csomó az asztal alatt a számtalan kábelből. Egyszer neki kell állni a rendezésnek, de utána minden könnyebb és esztétikusabb lesz, nem is beszélve a későbbi időspórolásokról a hardverelemek cseréjekor.

5. Ergonomikus szék

A mozgásszervi megbetegedések jelentős részéért az ülőmunka, a helytelen testtartás a felelős. A legjobb a megelőzés, melyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő széken töltsük el azt a napi 8 órát a munkahelyen.

Az irodai munkakörnyezetet sok mindennel fel lehet dobni a hatékonyabb munkavégzés érdekében - a képen Az év irodája 2017, Betsson Budapest Offices Forrás: azevirodaja.hu

6. Inspiráló dallamok

A zene segít koncentrálni, oldja a stresszt, javítja a hangulatot. Nyitott irodában, ahol nem mindenkinek azonos az ízlése, a hangszórók helyett fülhallgató használható, mely a fiókban tárolható.

7. Az asztalom a váram

Képek és csecsebecsék, a kedvenc tollad és a megszokott telefondokkolód. Ezek mind otthonosabbá tehetik a munkakörnyezetet! Érdemes tehát berendezkedni az asztalodnál, mert így szívesebben leszel majd az irodában.

8. Ne halmozz!

Nyomtatványok, jegyzetek, szerződések és számlák kupacaival van tele az asztalod? Nehéz lesz így bármit megtalálni! Szelektálj rendszeresen! Amit nem muszáj, ne nyomtasd ki (hálás lesz érte a bolygónk), a többit pedig időről időre nézd át és dobd ki, ami már nem kell.

9. Színek

A falak színe is befolyásolja teljesítményünket, hangulatunkat, de ezt elég körülményes megváltoztatni, saját ízlésünk szerint alakítani. Ilyenkor jönnek jól a plakátok, reprodukciók, nagy méretű fotók, amelyekkel kialakíthatjuk a számunkra szimpatikus környezetet.

10. Rend

A zseni átlát a káoszon, de dolgozni ő se tud benne! Tarts rendet, rakd el a nem használt holmikat a fiókodba és rendszerezd az asztalon lévő dokumentumokat. Rendezett környezetben jobban megy a munka is! Persze nem kell minden lapnak elvágólag lennie, de az átláthatóság fontos.