Változnak a Magyar Posta díjai

Hosszú utazás, nyaralás előtt, ezekre figyelj! - Tippek posta postás csomag csenget
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta közlése szerint május közepétől változnak egyes postai díjak. Több postai szolgáltatás ára kis mértékben emelkedik, egyes esetekben viszont csökkenni fog a díj.
Vágólapra másolva!

Május 16-tól drágább lesz a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 grammot elérő, vagy azt meghaladó súlyú közönséges és elsőbbségi levelek feladása.

Ajánlottan és tértivevényesen is drágább

Az árváltozás érinti az ajánlott és a tértivevényes leveleket is, az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lesz.

A belföldi csomagszolgáltatások díjaiban is lesznek változások. Így például az egyetemes szolgáltatás alapján biztosított MPL Postacsomag ára a leggyakoribb 2 kilogramm alatti súlykategóriában 20 forinttal lesz több, az MPL Üzleti Csomagért pedig - szintén 2 kilogrammig - 50 forinttal kell majd többet fizetni.

A csomagautomatáknál nem változik az ár, csomagmérettől és súlytól függetlenül egységesen 889 forint marad.

Az uniós országokba küldött, 10 kilogramm alatti EUROPA+ küldemények díja kis mértékben emelkedik, de pár ország esetén (például Románia és Franciaország) 20-35 százalékkal csökken.

Változás az is, hogy az összes szomszédos uniós ország a legolcsóbb zónába kerül.

Több postai szolgáltatás díja változik a Magyar Postánál május közepén Forrás: Thinkstock

A lakossági levél ára nem változik

A lakossági körben leginkább használt nem könyvelt (közönséges) 30 és 50 grammos levél ára nem változik, ahogy az elsőbbségi 30 és 50 grammos leveleké sem.

Továbbra is változatlan áron érhetők el a levelezőlapok és képeslapok is.

Nem változik a hivatalos iratok feladási ára sem, 370 forint marad - közölte a posta.