Messzire jutott a leghíresebb magyar startup, a Prezi

Árvai Péter a Prezi társalapítója
Vágólapra másolva!
A Prezi, a Magyarországról indult prezentációs szoftver cége a kilencedik születésnapon jelentette be a híreket. Elérte 100 milliomodik felhasználóját, és az amerikai növekedés eredményeként új, önálló irodáházba költöznek San Franciscoban, továbbá új CFO is segíti a cég növekedését.
Vágólapra másolva!

A Prezi most ünnepli kilencedik születésnapját, a prezi.com oldal ugyanis 2009. áprilisában indult el.

Ezalatt 100 millió felhasználó regisztrálta magát az oldalon, az ott készült előadásokat pedig eddig 3,5 milliárdszor nézték meg.

A prezi alapvető koncepciója a zoomolás volt, amelyik lehetővé tette, hogy linerárisan elmesélt történetek helyett, a térben lehessen előadást tartani. Az egy évvel ezelőtt megjelent Prezi Next pedig már párbeszéd alapú előadásokat tesz lehetővé.

Árvai Péter, a Prezi társalapítója Forrás: Origo

A 100 millió felhasználó elérésével egyidőben a Prezi új amerikai irodát is nyit.

Az új székházat az a Gensler nevű cég tervezte, amelyik a Facebook és az Instagram San Francisco-i irodáját is építette. A Prezinek - az első lakásirodáját leszámítva, amikor Árvai Péter nappalijából dolgoztak - a mostani az ötödik irodája San Franciscóban. Eddig azonban más cégekkel közösen béreltek egyre nagyobb tereket egy-egy épületen belül.

- mondta Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója. - "Narayan Menon olyan cégeknél szerzett tapasztalatot pénzügyi stratégia megtervezésében és végrehajtásában, mint a Microsoft, a Cisco vagy a Skype."

Narayan Menonnak, aki mostantól a San Franciscoból felügyeli a Prezi pénzügyeit több mint 20 éves tapasztalata van Fortune 50 illetve SaaS cégek vezetésében.