Kiderült a KFC-s dolgozók órabére is

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Bár a cég álláshirdetéseiben nem jeleníti meg az éttermi dolgozóknak kínált bérezést, így sem maradhat titokban, mennyit fizet a csirkés hálózat azoknak, akik beállnak a pult mögé.
Vágólapra másolva!

Nincs nehéz dolga annak a munkavállalónak, aki a KFC-nél akar dolgozni. Jó hír, hogy a cég honlapja szerint akár azoknak is érdemes lehet jelentkezni hozzájuk, akik tanulmányaik mellett, illetve rugalmas időbeosztásban szeretnének pénz keresni.

Online nem, offline elérhető az órabérre vonatkozó adat

A cég álláshirdetéseiből, illetve saját honlapjáról is kispórolta az éttermi dolgozóknak ajánlott órabér mértékét. Az egyik portál utánajárásából ugyanakkor az derül ki, elég csak elmenni az egyik étterembe ahhoz, hogy kiderüljön, mennyi az annyi a KFC-nél.

Az egyik budapesti étterem felkeresése alapján a KFC-s dolgozók háromhetes tréning után 1150 forintos órabérre számíthatnak.

Ez nem tekinthető kiemelkedően magasnak sem a kiskereskedelemben, sem a vendéglátásban.

Kiderült, mekkora órabérre számíthatnak a KFC-nél munkát vállalók Forrás: AFP/Ben Stansall

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az is csak vélelmezhető, az éttermi dolgozók órabérét jelenti-e ez az összeg.

Ez ugyanis nem derül ki minden kétséget kizáróan.

Egy tavaly júniusi információ alapján a teljes foglalkoztatásban álló éttermi dolgozók havonta 120-150 ezer forintot visznek haza.

A cég saját honlapján a fizetés mellé bónuszt – nem derül ki jellege, mértéke – cafetériát, borravalót, kedvezményes dolgozói étkezést, valamint 25 százalékos dolgozói kedvezményt kínál munkavállalóinak a Pizza Hut és a Starbucks éttermekben.

Az interneten általában szemérmesen hallgat arról a cég, mennyit lehet náluk keresni Forrás: Flickr Cc

Lehet ennél több

Úgy tűnik, a cégnek van egy ösztöndíjprogramja is. Erre a Profession.hu portálon megjelent egyik hirdetésből lehet következtetni.

A jelölteknek ennek keretében betanulást és menedzsertréninget kínálnak, a szakmai gyakorlat alatt fizetéssel, bónusszal.

A programot elvégzőknek bruttó 300 ezer forintos ösztöndíjat és menedzserszerződést ajánl a cég.