Ez az egyórás repülőjárat a legforgalmasabb a világon

rezonanciakatasztrófa
Repülés közben a gép szárnyáról örvénysorok szakadnak le (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy évben több mint 30 ezerszer tették meg Szingapúr és Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur között az utat a nemzetközi járatok – az OAG Aviation Worldwide adatai alapján. Ez naponta 84 járatot jelent, és összesen 4 millió utast.
Vágólapra másolva!

Nemrég tette közzé jelentését az angliai központú OAG Aviation Worldwide, amely a legnagyobb repülési adatbázissal rendelkezik:

több mint 900 légitársaság és több mint 4 ezer repülőtér adatait figyeli, elemzi és hasonlítja össze a cég.

Ázsia a világ leggyorsabban növekvő utazási piaca.

Illusztráció Forrás: Aviation

Az Ázsia által uralt top húszas listán a Szingapúr és Kuala Lumpur közötti szakasz vezet több mint 30 ezer járattal, ugyanakkor csupán 4 millió ember utazott.

A két város közötti repülőút ára átlagosan száz euróba, azaz 31 ezer forintba kerül.

A második a Hongkong és Tajpej közötti útvonal, amit 28 ezer alkalommal tettek meg a repülők, ugyanakkor itt volt a legnagyobb utasforgalom, 6,5 millió ember választotta ezeket a járatokat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A harmadik a listán ismét Szingapúr, ám ezúttal Jakarta, az indonéz főváros közötti útvonallal, amit 27 ezer alkalommal repültek meg az utasszállítók, utasszám alapján azonban a második helyet érdemli az útvonal, mivel 4,7 millió ember közlekedett a két város között.

A listán szereplő első nem ázsiai járat a New York-Toronto útvonal, ami majdnem 17 ezer repülési járatot, valamint 1,6 millió utast tudott felmutatni az elmúlt egy évben az OAG jelentése alapján.

Az európai útvonalak közül egy sem jutott be az első tízbe, csupán a tizennegyedik helyre fért be a Dublin és London közötti járat. Ezt a távolságot 14 ezer alkalommal tették meg a gépek, és 1,8 millió embert szállítottak a két város között.