Korunk innovátorait keresik a Falling Walls Lab Budapest szervezői

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Vágólapra másolva!
Még két hétig, azaz május 13-ig jelentkezhetnek a tudományos és üzleti élet fiatal úttörői a világ egyik legnagyobb tehetségkutató és innovációs versenyének magyarországi előválogatójára, a Falling Walls Lab-re.
Vágólapra másolva!

Idén június 12-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad otthont a rangos nemzetközi tudományos és innovációs verseny, a Falling Walls Lab hazai előválogatójának. A megmérettetésre olyan fiatal egyetemi hallgatók, kutatók vagy vállalkozók jelentkezését várják, akiknek van egy korszakalkotó ötlete, amivel jobb hellyé tennék a világot.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Forrás: Origo

Az elképzelés lehet kutatási téma, társadalmi célú kezdeményezés vagy találmány is, melyet a magyarországi válogatón három percben adhatnak elő, az akadémikusokból, és sikeres piaci szakemberekből álló zsűri előtt.

A verseny győztese lehetőséget kap arra, hogy idén novemberben, a verseny berlini döntőjében is bemutathassa fejlesztését több mint 50 ország versenyzői mellett.

A három abszolút győztes részt vehet a Falling Walls Konferencián, amelyen a tudomány és az innováció világszerte elismert képviselőiből álló – Nobel-díjasok, akadémikusok, vállalatvezetők stb. – zsűri előtt is bemutathatja fejlesztését, és meggyőzheti őket arról, hogy eredményeibe érdemes befektetni.

A BME május 13-ig várja azoknak a lelkes, tudomány és innováció területén kimagasló eredményeket elérni vágyó pályázóknak a jelentkezését, akik jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek alapdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

A pályázók az élet bármely területén felmerülő probléma megoldásával foglalkozhatnak; az egyetlen fontos kritérium, hogy a benyújtott pályamunka kutatási eredményének legyen jelentős gazdasági vagy társadalmi haszna.

A Falling Walls Lab Budapest hazai döntőjére 2018. június 12-én, a BME K épületének dísztermében kerül sor, ahol a zsűri tagjaként jelen lesz többek között a tavalyi forduló győztese és a hazai startup közösség elismert alakjai is.