A Földön minden negyedik ember használja a Youtube-ot

Android Portable Device Application YouTube android app application coding COLOR data DESIGN electronic device google graphic design ICON LOGO mobile PHONE pixel portable portable device SCREEN tech TECHNOLOGY
The YouTube app is seen on an Android portable device on February 5, 2018. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A világ fejlett részén a YouTube videómegosztó oldal lassan a mindennapok részét képezi. A Földön élő minden negyedik ember felmegy havonta legalább egyszer az oldalra, nem csoda, hogy a reklámbevételek óriásiak.
Vágólapra másolva!

A YouTube közzétette a havi felhasználók számát, ami egészen elképesztő méreteket ölt. Az oldal egy konferencián ismertette a számokat, amely szerint havonta 1,8 milliárd olyan ember nyitja meg az oldalt, aki be is jelentkezik a felüleletre - írja a Quartz.

Ez a Föld lakosságának negyede.

Vagyis 20 százalékos a növekedés az egy évvel korábbi adathoz képest, akkor „csak" 1,5 milliárd ember használta rendszeresen az oldalt.

Havonta 1,8 milliárd ember találkozik ezzel a jellel Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Az 1 milliárdos álomhatárt a videómegosztó 2013-ban lépte át, igaz akkor a számok azokat a megnyitásokat is tartalmazták, ahol a felhasználó nem volt bejelentkezve.

A cég anyavállalata, a Google a világ reklámbevételeinek legnagyobb haszonélvezője, azok harmadát az amerikai cég teszi zsebre.

A Google reklámbevételei 2017-ben 95 milliárd dollárt értek el,

ez az IMF 2017-es adatai alapján Szlovákia GDP-jének felel meg.

Az EMarketer szerint a Google hirdetési bevételeinek 11 százalékért felel a YouTube, igaz ezt a Google nem erősítette meg.

Mobilon is jelentős a forgalom Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A YouTube-on minden egyes percben 4,1 millió videót néznek meg,

míg naponta 1 milliárd órányi tartalmat játszanak le az oldalon.

Azonban a növekedésnek ára is van. Annyi videót töltenek fel az emberek az oldalra, hogy azok monitorozása és megszűrés jogi szempontból szinte követhetetlen, ebből több botránya is volt az elmúlt évben a videómegosztónak.